Đonlagić: Biden će biti naš ključni partner za podršku pristupanja NATO-u

09.11.2020. 13:49 / Izvor: Fena
Đonlagić: Biden će biti naš ključni partner za podršku pristupanja NATO-u

Dženan Đonlagić je, komentirajući pobjedu demokrate Joe Bidena na američkim predsjedničkim izborima, izjavio Feni da je pobjeda Bidena ohrabrujući izbor koji su napravili američki građani.

Član Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dženan Đonlagić je, komentirajući pobjedu demokrate Joe Bidena na američkim predsjedničkim izborima, izjavio Feni da je pobjeda Bidena ohrabrujući izbor koji su napravili američki građani.

"S obzirom da znamo od ranije da Biden zagovara članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u i EU, sada je realno očekivati da se taj proces konačno i završi u njegovom četverogodišnjem mandatu na čelu SAD-a kao našeg strateškog vanjskopolitičkog partnera", kazao je Đonlagić.

Dodao je da, „nakon što je aktuelno Predsjedništvo BiH, 2019. godine, potvrdilo naš vanjskopolitički cilj, slanjem prvog ANP-a u sjedište NATO-a u Briselu, sada će imati priliku da s druge strane ima sagovornika i prijatelja Bosne i Hercegovine, kako bi se taj proces ubrzao i završio članstvom“.

"Bosna i Hercegovina će sa Bidenom konačno biti pod sigurnosnim kišobranom NATO-a. To je strateški interes svima nama koji živimo ovdje, ali je istovremeno i strateški interes SAD-a kako bi se pitanje nesigurnosti u jugoistočnoj Evropi stavilo ad acta", kazao je Đonlagić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti