Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Zadržali sva radna mjesta: Alma Ras potvrdila status stabilne kompanije i brend lidera

23.12.2020. 09:02 / Izvor: Akta.ba
Zadržali sva radna mjesta: Alma Ras potvrdila status stabilne kompanije i brend lidera

Za narednu godinu planirano je otvaranje novih radnih mjesta, pogona, te poslovnica u Crnoj Gori, Sloveniji i Austriji.

Unatoč ovoj pandemiji koja je zadesila cijeli svijet, Alma Ras krajem godine može se pohvaliti nizom uspjeha. Jedan poseban koji se istakao jeste da je zahvaljujući inventivnosti menadžmenta i naravno njenim lojalnim kupcima zadržala onaj broj uposlenih koje je imala i prije pandemije. Rast prometa ove kompanije uticao je i na veće zadovoljstvo uposlenih kroz isplaćene regrese i bonuse za dobro ostvarene rezultate. Samo u ovoj godini proizvedeno je preko 23 miliona komada što je 10% više u odnosu na 2019. godinu. 

Kompanija Alma Ras zapošljava preko 1200 ljudi u nekoliko gradova BiH, čije poslovanje direktno utiče na rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, odnosno društvo u cjelini.

"Zadovoljni uposlenici i kupci, te kvalitetni odnosi s poslovnim saradnicima svrha su našeg poslovnog postojanja. Ponosni smo jer smo uspjeli sačuvati sva radna mjesta, a posebnu zahvalnost dugujemo kupcima koji prepoznaju kvalitet naših brendova, više od dvije decenije", riječi su Rasima Memagića, izvršnog direktora kompanije Alma Ras.

Uspješno poslovanje ogleda se i kroz ulaganje u društvenu zajednicu kroz različite projekte, a samo u borbi protiv COVID-a ova kompanija doniralaje preko 200.000 KM.

Svoj status brend lidera u tekstilnoj industriji potvrđuje i širenjem prodajne mreže, pa je tako ove godine, pored unapređenja online shop-a otvoren sedmi Alma Ras butik u Sarajevu, a 21 u BiH. Modernizovane su i opremljene dvije nove poslovnice u Gradišci i Travniku, te je otvoren novi butik u Doboju. Pored široke distributivne mreže njihovih brendova u Crnoj Gori, ove godine otvoren je i prvi Alma Ras butik u Podgorici.  

Ove godine obnovili su certifikat ISO 9001:2015 kojim se priznajeda je poslovanje usklađeno s međunarodno priznatim normama. Prednosti ovog certifikata su mnogobrojne, od poboljšanja poslovne sposobnosti i produktivnosti, maksimalnog ispunjenja očekivanja klijenata, održavanja stabilnog nivoa kvaliteta proizvoda i usluga pa sve do povećanja zadovoljstva kupaca.

Početkom 2020. pokrenuli su ARcademy edukacijski centar za svoje uposlenike. Naglasak se stavlja na zadovoljstvo svakog pojedinca, a ovaj Centar osigurat će kontinuiran sistem unapređenja u kompaniji. Do sada su realizovane edukacije za preko 250 uposlenika.

Za narednu godinu planirano je otvaranje novih radnih mjesta, pogona, te poslovnica u Crnoj Gori, Sloveniji i Austriji.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti