Trebinje nastavlja saradnju sa Fondacijom Helvetas u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja

19.02.2021. 08:08 / Izvor: Akta.ba
Trebinje nastavlja saradnju sa Fondacijom Helvetas u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja

Grad Trebinje sufinansira projektne aktivnosti u procentu od 20%, dok ostatak sredstava obezbjeđuje Fondacija Helvetas.

Gradonačelnik Grada Trebinja Mirko Ćurić održao je sastanak sa predstavnicima fondacije Helvetas – moja budućnost i Razvojne agencije Grada Trebinja vezano za realizaciju projekta "Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede – unapređenje praktične nastave u sektorima turizma, elektro-energetskom i sektoru obrade metala u Gradu Trebinju“, koji ulazi u završnu fazu.

U toku je nabavka opreme za kabinete praktične nastave i priprema obuke profesora Tehničke škole i Centra srednjih škola Trebinje. Projektom su obuhvaćena četiri stručna zanimanja, električar-elektroinstalater i tehničar CNC tehnologija u Tehničkoj školi, te kuhar i turistički tehničar u Centru srednjih škola.

Vrijednost projekta iznosi 135 000 KM. Grad Trebinje sufinansira projektne aktivnosti u procentu od 20%, dok ostatak sredstava obezbjeđuje Fondacija Helvetas.

Osim pomenutog, sa fondacijom Helvetas postignuti su i dogovori u vezi nastavka projekta tokom 2021. godine, uz određene intervencije vezano za nova zanimanja koja mogu stimulatnivno djelovati na razvoj privrede, te su u skladu sa strateškim pravcima razvoja Grada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti