Rekonstrukcija mosta u Ostrošcu: Općina Jablanica nije za potpunu obustavu saobraćaja

24.04.2021. 10:04 / Izvor: Akta.ba
Rekonstrukcija mosta u Ostrošcu: Općina Jablanica nije za potpunu obustavu saobraćaja

U mjestu Ostrožac najavljena je obustava saobraćaja zbog obnove visećeg mosta Bailey. Obustava je trebala trajati od 23.4.2021. do 15.5.2021.

Općina Jablanica će tražiti odobrenje da se za vrijeme u kojemu se ne bi izvodili radovi, omogući promet za putnička motorna vozila. 

"Općina Jablanica nije bila upoznata, niti uključena u aktivnosti izvođenja radova na rekonstrukciji mosta u Ostrošcu, iako će se planirani radovi izvoditi na području općine Jablanica", navedeno je iz Općine Jablanica.

Održan je zajednički sastanak, a na inicijativu Općine, izvršne i predstavničke vlasti općine Jablanica, predstavnika izvođača radova „HP Investing“ iz Mostara, predstavnici MZ Ostrožac, podružnice Glodnica i ostalih prekojezerskih sela. Sastanku su prisustvovali općinski načelnik Damir Šabanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Emir Muratović, sekretar organa uprave, pomoćnici načelnika, šef odjela, stručni savjetnik za građenje i inspektor prometa, Hasan Pekušić i Merima Kadrić-Kovačević u ime izvođača radova, Derviš Gabela u ime MZ Ostrožac, Adnan Proho u ime podružnice Glodnica i Nedžad Mehić, Mrakovo.

Nakon otvorene diskusije formuliran je zaključak:

"Općina Jablanica će urgentno dostaviti zapisnik sa sastanka Ministarstvu prometa i veza HNŽ i Upravi za ceste HNŽ, a dopise na iste adrese će uputiti i izvođač radova HP Investing iz Mostara u kojima će tražiti odobrenje da se za vrijeme u kojem se ne bi izvodili radovi, omogući promet za putnička motorna vozila", saopćeno je. 

Podsjećamo, u mjestu Ostrožac najavljena je obustava saobraćaja zbog obnove visećeg mosta Bailey. Obustava je trebala  trajati od 23.4.2021. do 15.5.2021.

Investitor radova je Ministarstvo prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije, a sanaciju mosta će raditi  HP Investing d.o.o. Mostar iz Mostara. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti