Oglasila se inspekcija: 'Safet Zajko' nije zatvoren, u centru se nalazilo više od 1.000 ljudi

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Oglasila se inspekcija: "Safet Zajko" nije zatvoren, u centru se nalazilo više od 1.000 ljudi

Nakon što je jučer zatvoren Centar "Safet Zajko", oglasila se i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.

26.04.2021. 09:00 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je jučer zatvoren Centar "Safet Zajko", oglasila se i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS. 

Nakon policijske dojave da se u Centru "Safet Zajko" nalazi više od 1.000 ljudi, bez pridržavanja higijensko-epidemioloških mjera, dežurni sanitarni inspektor odmah je izašao na teren gdje je ustanovio i zapisnički potvrdio navode iz prijave, odnosno da je osim više od 1.000 ljudi koji su boravili na prostoru Centra bez pridržavanja fizičke distance, njih oko 100 boravilo u bašti ugostiteljskog objekta, dok su samo rijetki posjetitelji imali zaštitnu masku.

Iz navedenog razloga postupajući sanitarni inspektor zatražio je intervenciju COVID redara JP "Lokom", koji u momentu nadzora nisu obavljali poslove za koje su zaduženi, kako bi se uspostavilo provođenje higijensko-epidemiloških mjera propisanih naredbama kriznih štabova i zaključcima Vlade KS.

Dakle, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS potpuno odbacuje tvrdnju da je Centar "Safet Zajko" zatvoren, što potvrđuju trenutne slike iz inspekcijskog nadzora, ali je tačno da je subjektu nadzora naređeno uspostavljenje propisanih higijensko-epidemiloških mjera, a sve s ciljem zaštite stanovništva od zaraznih bolesti.

S obzirom da inspekcija još uvijek nije okončala nadzor na navedene okolnosti, ostali detalji inspekcijskog nadzora bit će naknadno saopćeni, navodi se u saopćenju Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti