Rezultati poslovanja kompanija Brčko Distrikta dostupni na Akta.ba

07.05.2021. 11:45 / Izvor: Akta.ba
Rezultati poslovanja kompanija Brčko Distrikta dostupni na Akta.ba

Poslovni portal Akta.ba je od Direkcije za finansiranje Brčko distrikta BiH i ove godine obezbijedio finansijske pokazatelje za kompanije iz Brčko Distrikta.

Poslovni portal Akta.ba je od Direkcije za finansiranje Brčko distrikta BiH i ove godine obezbijedio finansijske pokazatelje za kompanije iz Brčko distrikta.

Prije dvije godine imali smo izvještaje za 1.226 kompanija iz Brčkog, dok je za prošlu 2020. godinu finansijske izvještaje predalo 1.248 preduzeća.

Veći broj kompanija uticao je i na povećanje zaposlenih, pa je ostvaren blagi rast sa 10.100 na 10.365 zaposlenih osoba.

Kompanije su ostvarile blagi pad u svim finansijskim parametrima, što i ne čudi budući da su poslovale u najizazovnijoj godini pandemije.

Prihod je sa 2,2 milijarde KM pao na 2,1 milijardu KM.

Pad je ostvaren i u kategoriji dobiti. Prije dvije godine firme su ostvarile 146,1 miliona KM, a prošle godine 139,9 miliona KM.

Finansijski pokazatelji dostupni su registrovanim korisnicima portala Akta.ba, odnosno pretplatnicima paketa Registar + i Premium.

Za sve njih, na uvidu su podaci o ukupnom prihodu, sveobuhvatnoj dobiti, broju uposlenih, te izvještaj o transakcijskim računima pravne osobe sa statusom računa (aktivan, blokiran, ugašen), nazivom banke i brojem transakcijskog računa.

Sigurni smo da će vam mogućnost provjere ovih informacija omogućiti sigurnije i kvalitetnije poslovanje, te da će vam analiza uspješnosti poslovanja određenih firmi pomoći u donošenju dobrih poslovnih odluka.

Poslujte bolje uz Akta.ba!

FINANSIJSKE POKAZATELJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti