Svijet se mijenja, sigurnost ostaje: TÜV Croatia promijenio naziv u TÜV NORD Adriatic

07.05.2021. 09:17 / Izvor: Akta.ba
Svijet se mijenja, sigurnost ostaje: TÜV Croatia promijenio naziv u TÜV NORD Adriatic

TÜV NORD Adriatic nastavlja tamo gdje je TÜV Croatia stala. U organizacijskom smislu se ništa nije promijenilo.

Kompanija  TÜV Croatia d.o.o promijenila je naziv u TÜV NORD Adriatic d.o.o.

"Kao preduzeće smo od samog osnivanja uvijek bili TÜV. Na početku je to bila RWTÜV Croatia d.o.o., pa smo negdje usput izgubili taj RW jer smo postali dio TÜV NORD Grupe. Sada je došlo vrijeme za novi iskorak i nove pravce u razvoju", saopćeno je iz ove kompanije.

Zadnje dvije godine vodili su intenzivne razgovore s upravom TÜV NORD Grupe u pokušaju definisanja strategije razvoja u idućim godinama.

"Sve ove godine smo jedna od najuspješnijih internacionalnih firmi unutar naše grupacije s obzirom na rezultate koje postižemo. Ustvari, ako dodatno valoriziramo veličinu i snagu tržišta na kome djelujemo, sigurno smo još i bolji od onoga što se dobije u standardnoj uporedbi s drugima članicama grupe. Međutim, također smo limitirani našim malim tržištima i sve je teže ostvarivati neke veće iskorake i snažniji rast", ističu.

 Kao jednu od opcija koja bi trebala pomoći novom zamahu u razvoju je definisanje regionalne strategije. Zbog toga su odlučili da je vrijeme za snažniji nastup u regiji gdje do sada nisu bili prisutni kroz formalne urede kao i dodatno jačanje pozicije u Bosni i Hercegovini kroz davanje veće samostalnosti dosadašnjem uredu.

"Kao prvi korak odlučili smo promijeniti ime našeg preduzeća u nešto što će imati regionalni značaj i poveznicu. Razlog promjene imena je novi regionalni pristup TÜV NORD Grupe kojim preduzeće TÜV Croatia s novim imenom TÜV NORD Adriatic postaje regionalno i lider razvoja u cijeloj regiji", napominju iz TÜV NORD Adriatic d.o.o.

Očekuju da će novo ime biti nova snaga i novi poticaj u snažnijem razvoju. Također, ovo novo – staro preduzeće će u kratkom vremenu pokrenuti aktivnosti osnivanja Podružnica u svim zemljama regije.

"Pozivamo sve naše saradnike i klijente na saradnju i snažnije povezivanje na novim tržištima. Sigurni smo da će ovo novo ime biti nova snaga za sve nas i odličan poticaj za još snažniji razvoj. Regionalni pristup može samo pomoći i otvoriti nove mogućnosti razvoja TÜV NORD Adriatice. S druge strane, na ovaj način ćemo postati još bliži našim klijentima, još dostupniji, a nadamo se i cjenovno povoljniji jer ćemo se moći bolje prilagoditi zahtjevima tržišta", navode.

TÜV NORD Adriatic nastavlja tamo gdje je TÜV Croatia stala. U organizacijskom smislu se ništa nije promijenilo. Iste osobe su i dalje zadužene za iste poslove, djelatnosti su iste i nadaju se da će samo dodatno poboljšati svoje usluge.

"Bez obzira na epidemiološku situaciju naši zaposlenici stoje na raspolaganju svima za realizaciju svih poslova. Sve to se odvija naravno uz poštivanje epidemioloških mjera, ali posao se mora nastaviti. Prva tri mjeseca nam daju nadu da će ova godina biti dobra poslovna godina. Sigurni smo da ćemo s novim imenom podići nivo kvalitete naših usluga. Svijet se mijenja, pa tako i naše ime, ali SIGURNOST OSTAJE!", ističu za kraj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti