Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Institutom KULT izradit će Strategiju prema mladima

01.06.2021. 12:45 / Izvor: Akta.ba
Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Institutom KULT izradit će Strategiju prema mladima

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Udruženjem "Institut za razvoj mladih – KULT" pokreće aktivnosti na izradi okvirnog strateškog dokumenta za mlade.

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Udruženjem "Institut za razvoj mladih – KULT" pokreće aktivnosti na izradi okvirnog strateškog dokumenta za mlade, Strategije prema mladima Općine Novo Sarajevo za period 2022. – 2026. godina.

Tim povodom, Općinski načelnik Hasan Tanović i izvršna direktorica Udruženja "Institut za razvoj mladih – KULT" Šeherzada Halimić potpisali su Ugovor o saradnji pri izradi strateškog dokumenta za mlade.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Vijeća mladih Općine Novo Sarajevo, koji će usko sarađivati na izradi dokumenta,u smislu provođenja istraživanja na terenu, te učešće članova Vijeća u radnim grupama Općine, zajedno sa Komisijom za pitanja mladih Općinskog vijeća.

Općinski načelnik istakao je da će se izradom ovog dokumenta doprinijeti efikasnijem upravljanju politike prema mladima na nivu Općine Novo Sarajevo, kao i da će Strategija sadržavati sveobuhvatan pristup izgradnji socijalnih, ekonomskih, obrazovnih, kulturnih i drugih uslova za trajnu dobrobit mladih i njihovo aktivno i odgovorno sudjelovanje u društvenoj zajednici.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti