Novom akvizicijom tešanjski MADI nastavlja s pružanjem podrške razvoju poljoprivrede u BiH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Novom akvizicijom tešanjski MADI nastavlja s pružanjem podrške razvoju poljoprivrede u BiH

Nakon što je u aprilu ove godine kompaniju Agromix iz Doboja koja se bavi proizvodnjom stočne hrane, tešanjska kompanija MADI realizovala je proteklog mjeseca još jednu akviziciju.

02.07.2021. 10:37 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je u aprilu ove godine kompaniju Agromix iz Doboja koja se bavi proizvodnjom stočne hrane, tešanjska kompanija MADI realizovala je proteklog mjeseca još jednu akviziciju.

"U okviru vlastitih razvojnih ciljeva, s ponosom predstavljamo novo postignuće unutar MADI grupacije. Naime, u toku mjeseca juna, akvizirali smo farme za uzgoj tovne junadi Prnjavor, koja će upotpuniti naše planove za liderskom pozicijom u segmentu bijelog i crvenog mesa", navode iz Madija.

Novim projektom i akvizicijom žele nastaviti planove pružanja podrške razvoju poljoprivrede u BiH, te na taj način dati priliku poljoprivrednim proizvođačima da budu o partneri u važnom projektu kreiranja samoodrživih poljoprivrednih gazdinstava.

"Naša nova akvizicija je na površini od 23 000 m2, kapaciteta 500 grla, i sa značajnim silosnim kapacitetom od 4 500 t. Planiramo zaposliti 5 osoba i početi sa radom na jesen ove godine. Radujemo se novim izazovima sa željom da poljoprivreda, kao grana privrede, bude respektabilna i dobra prilika za one koji žele da daju svoj doprinos u obezbjeđivanju hrane, bez ovisnosti od uvoza", poručuju iz ove kompanije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti