Dvije važne odluke za Livno: Uspostavlja se razvojni tim i kreće izrada Strategije grada

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dvije važne odluke za Livno: Uspostavlja se razvojni tim i kreće izrada Strategije grada

Gradonačelnik Grada Livna, Darko Čondrić, je donio Odluku o pristupanju izradi Strategije razvoja Grada Livna za planski period 2021.-2027. godine.

29.07.2021. 07:34 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Grada Livna, Darko Čondrić, je donio Odluku o pristupanju izradi Strategije razvoja Grada Livna za planski period 2021.-2027. godine te Rješenje o uspostavi Razvojnog tima Grada Livna.

Odluka i rješenjesu doneseni sukladno Zakonu o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u FBiH te Uredbi o izradi strateških dokumenata, a u okviru projekta integriranog razvoja ILDP Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH i Vlade Švicarske.

Zadatak Razvojnog tima je izraditi nacrt i prijedlog Strategije razvoja Grada Livna za period 2021.-2027.godine na temelju analize svih razvojnih dokumenata Grada Livna, HBŽ i viših razina, te potreba Grada Livna. Razvojni tim će putem sektorskih i tematskih radnih skupina uključiti predstavnike gospodarstvenika, dijaspore, javnih institucija, obrazovnih, akademske zajednice, mladih, branitelja, udruga, ranjivih skupina, foruma u mjesnim zajednicama itd. Proces izrade Strategije razvoja je javan, transparentan i uključiv, a Strategiju donosi Gradsko Vijeće na prijedlog Gradonačelnika.

Grad Livno, odnosno Gradonačelnik kao nositelj izrade Strategije putem imenovanog Razvojnog tima, će redovno objavljivati informacije javnim priopćenjima i pozivima na web stranici Grada Livna, link Strategija razvitka 2021-2027, kao i informiranjem javnosti putem radio-postaja, web-portala, javnih konzultacija, fokus-grupa, rasprava kao i svih drugih načina prikupljanja konstruktivnih prijedloga, komentara i mišljenja svih koji mogu doprinijeti kvalitetnom procesu izrade Strategije.

PODIJELI:
TAGOVI:

Darko Čondrić

grad Livno

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti