Objavljene liste poslovnih subjekata nakon javnih poziva za plaće i doprinose u KS

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljene liste poslovnih subjekata nakon javnih poziva za plaće i doprinose u KS

Komisija je nakon rješavanja po prigovorima sačinila liste osnovanih i neosnovanih prigovora po oba Javna poziva.

31.07.2021. 08:18 / Izvor: Akta.ba

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je Komisiju za rješavanje po prigovorima na Listu poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove i Listu poslovnih subjekata koji ne ispunjavaju uslove po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mjesec mart i april 2021. godine i za rješavanje po prigovorima na Listu poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove i Listu poslovnih subjekata koji ne ispunjavaju uslove po Javnom pozivu za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu neto plaću (u FBiH) za period trajanja zabrane obavljanja djelatnosti u pripadajućim mjesecima.

Po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mjesec mart i april 2021. godine pristiglo je ukupno 450 prigovora, od kojih su četiri neblagovremena, dok je po Javnom pozivu za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu neto plaću (u FBiH) za period trajanja zabrane obavljanja djelatnosti za navedene mjesece ukupno pristiglo 123 prigovora, od kojih je pet neblagovremenih. 

Komisija je nakon rješavanja po prigovorima sačinila liste osnovanih i neosnovanih prigovora po oba Javna poziva. 

Po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mjesec mart i april 2021. godine na Listi osnovanih prigovora nalazi se  226 poslovnih subjekata, dok su 224 prigovora ocijenjena kao neosnovana, te se nalaze na Listi neosnovanih prigovora.

Po Javnom pozivu za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu neto plaću (u FBiH) za period trajanja zabrane obavljanja djelatnosti na Listi osnovanih prigovora ukupno su 52 poslovna subjekta, dok je 71 prigovor ocijenjen kao neosnovan.

Rezultati Javnog poziva za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu neto plaću (u FBiH) za period trajanja zabrane obavljanja djelatnosti u mjesecu martu i aprilu 2021. godine su dostupni na linku.

Liste poslovnih subjekata koji ispunjavaju i ne ispunjavaju uslove po prigovorima na Javni poziv za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu neto plaću (u FBiH) za period trajanja zabrane obavljanja djelatnosti u mjesecu martu i aprilu 2021. godine su dostupni na linku.

Liste poslovnih subjekata koji ispunjavaju i neispunjavaju uslove navedenih javnih poziva objavljene su na web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo 11. juna 2021. godine, a na koje se mogao uložiti prigovor u roku od sedam dana od dana njihove objave, sapćeno je iz Službe za protokol i press KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti