Čičić: Građani KS nisu uskraćeni ni za jedno pravo, iako je budžet manji za 160 miliona KM

21.08.2021. 12:03 / Izvor: Akta.ba
Čičić: Građani KS nisu uskraćeni ni za jedno pravo, iako je budžet manji za 160 miliona KM

Ministar Čičić je pozvao opoziciju u KS da prestane sa fokusiranjem na sporedna pitanja i medijski senzacionalizam.

Davor Čičić, ministar finansija Kantona Sarajevo, oglasio se danas povodom posljednjih dešavanja na području Kantona Sarajevo.

"Građani Kantona Sarajevo trebaju znati da je budžet stabilan i da oni neće biti uskraćeni niti za jedno svoje pravo, uprkos činjenici da je budžet za ovu godinu manji za 160 miliona KM. Racionalizacijom i odgovornim upravljanjem sredstvima osigurali smo stabilnost kantona. Samo u zadnjih par mjeseci osigurali smo finansiranje troškova vrtića za svu djecu, isplatili dodatke zdravstvenim radnicima, pronalazimo sredstva za buduće uvećanje dječijeg dodatka za porodice sa troje i više djece. Osigurali smo i finansijsku podršku poduzetnicima pogođenim pandemijom i pokrenuli čitav niz projekata", navodi Čičić.

Ministar Čičić je pozvao opoziciju u KS da prestane sa fokusiranjem na sporedna pitanja i medijski senzacionalizam, te da konstruktivno doprinese unapređenju stanja u kantonu.

"Umjesto izmišljenih skandala, želim da se svi zajedno fokusiramo na razvoj Kantona. Ova Vlada kreće u značajne razvojne projekte i objektivni, dobronamjerni kritički osvrti su dobrodošli. Gradimo prugu Ilidža-Hrasnica, rekonstruišemo cijelu tramvajsku prugu i nabavljamo nove autobuse, tramvaje i trolejbuse. Gradimo Prvu transverzalu. Ovo su samo neki od projekata za koje smo iznašli načine da osiguramo finansiranje preko EBRD-a i EIB-a. Radi se o kapitalnim, preznačajnim projektima da bismo dopustili da lične sujete ili populizam osujete ili uspore njihovu realizaciju. Svaki vid konstruktivnog opozicionog djelovanja je u tom pogledu dobrodošao, ukazivanja na eventualne propuste i djelovanja kao korektivni faktor. Sve drugo je isprazna priča koja nas sve odvlači od rješavanja stvarnih problema građana koje ova Vlada rješava, unatoč znatno manjem budžetu," istaknuo je Čičić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti