Izmjene saobraćaja u ulici Zlatnih ljiljana u Hadžićima i dionici Semizovac-Ilijaš-Visoko

21.08.2021. 17:11 / Izvor: Akta.ba
Izmjene saobraćaja u ulici Zlatnih ljiljana u Hadžićima i dionici Semizovac-Ilijaš-Visoko

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je produženje privremene izmjene saobraćaja u ulici Zlatnih ljiljana, u Općini Hadžići, do 30. septembra 2021. godine.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je produženje privremene izmjene saobraćaja u ulici Zlatnih ljiljana, u Općini Hadžići, do 30. septembra 2021. godine, a radi izvođenja radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta Hadželi 3.

U tom periodu, bit će zabranjen saobraćaja za motorna vozila u dijelu saobraćajne trake u kojoj se izvode radovi, dok druga ostaje slobodna za saobraćaj, sa preusmjerenjem sigurnim dijelom javno - prometne površine.

Također, radi izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćajnice, u periodu od danas, 21. augusta do 31. oktobra ove godine, bit će na snazi privremena izmjena režima saobraćaja na regionalnom putu R445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, na dionici od mosta na rijeci Bosni-Malešići-do skretanja za Bioču-Stari Ilijaš.

"I na ovoj dionici u pomenutom periodu bit će zabranjen saobraćaj za motorna vozila u dijelu saobraćajne u kojoj se izvode radovi, dok druga ostaje slobodna za saobraćaj, sa preusmjerenjem sigurnim dijelom javno - prometne površine", saopštavaju iz Ministarstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti