Tecon Protection iz Tuzle postao ovlašten za održavanje i ispitivanje aparata za gašenje požara

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Tecon Protection iz Tuzle postao ovlašten za održavanje i ispitivanje aparata za gašenje požara

U domenu poslova koje firma trenutno obavlja zaposlen je stručan kadar te je planirano upošljavanje i novog kvalifikovanog kadra.

01.09.2021. 10:11 Izvor: / Akta.ba

Firma "Tekon Protection" d.o.o Tuzla smještena na adresi Ismeta Mujezinovića br.45 te članica Kantonalne privredne komore Tuzla, postala je ovlaštena za obavljanje poslova održavanja i ispitivanja aparata za gašenje početnog požara. Ovlaštenje je stupilo na snagu prijemom odobrenja koje je stiglo na adresu firme.

Tekon Protection d.o.o Tuzla posluje više od tri godine i osnovna djelatnost firme je obavljanje poslova iz zaštite na radu, zaštite od požara, upravljanja okolišem kao i konsalting iz oblasti međunarodnih standarda ISO 9001: ISO 45001; ISO 14001.

U domenu poslova koje firma trenutno obavlja zaposlen je stručan kadar te je planirano upošljavanje i novog kvalifikovanog kadra.

"Naša misija je razvoj i unapređenje pružanja usluga iz zaštite na radu, zaštite od požara, upravljanja okolišem i konsaltinga kroz kontinuirano pružanje podrške pravnim subjektima iz navedenih oblasti. Firma posjeduje najsavremeniju opremu za servis vatrogasnih aparata, opremu za ispitivanje električnih i gromobranskih instalacija za NN instalacije, opremu za ispitivanje ispravnosti i funkcionalnosti aktivnog sistema za gašenje požara, a također je na putu da u skorije vrijeme postane ovlaštena firma za poslove zaštite na radu prema novom Zakonu o zaštiti na radu koji je stupio na snagu u oktobru 2020. godine", kazali su iz ove kompanije.

Osim toga ova firma vrši i obuke zaposlenika iz zaštite od požara i obuke zaposlenika za rukovanje lahko zapaljivim tečnostima i lahko zapaljivim gasovima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti