Rimac Nevera na trećoj hrvatskoj kriptomarki

09.09.2021. 10:51 / Izvor: seebiz.eu
Rimac Nevera na trećoj hrvatskoj kriptomarki

Motiv na poštanskoj marki je potpuno električni hiperautomobil.

Hrvatska pošta predstavlja treću hrvatsku kriptomarku koju će pustiti u optjecaj 9. rujna 2021. u povodu Dana marke. Motiv na poštanskoj marki je potpuno električni hiperautomobil – Rimac Nevera.

Autori marke su Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba, a fotografiju je snimio Danijel Palčić.

Kako bi se kolekcionarstvo vjerno prevelo u digitalni svijet, kriptomarke su podijeljene u različite digitalne kategorije s naglaskom na posebnosti i ekskluzivnosti.

Motiv Rimac Nevere pojavljuje se tako u pet različitih kategorija: zlatna Rimac Nevera u 2000 primjeraka, srebrna u 4000, brončana u 6000, siva u 8000 te plavozelena u 10 000 primjeraka, što čini ukupnu nakladu od 30 000 primjeraka.

Prigodni blok sadrži jednu marku, a nalazi se na PVC podlozi. Hrvatske kriptomarke zamišljene su kao savršena kombinacija analognog i digitalnog, a ova treća posebno je zanimljiva jer ovjekovječuje hrvatski hiperautomobil budućnosti – Rimac Neveru.

Atraktivno izdanje novih kriptomaraka može se naći u internetskoj trgovini kripto.posta.hr/marka/v3 (dostupno od četvrtka, 9. rujna u 8:00 sati) u kojoj Hrvatska pošta omogućuje ekskluzivnu kupnju prvih 1500 kriptomaraka te njihovo plaćanje kriptovalutama, u web-shopu epostshop.hr i u svim većim poštanskim uredima.

Podsjetimo, Hrvatska pošta je prošle, 2020., godine izdala dva prigodna bloka s kriptomarkama s različitim motivima koji prikazuju poštanski prijevoz kroz stoljeća.

Tako je Hrvatska, uz Austriju i Gibraltar, postala treća zemlja na svijetu koja je izdala vlastiti NFT (non-fungible token).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti