Tesla otvara prvi prodajni salon u Hrvatskoj

16.09.2021. 09:13 / Izvor: Akta.ba
Tesla otvara prvi prodajni salon u Hrvatskoj

Tesla u Zagrebu otvara prvi prodajni salon.

Tesla u Zagrebu otvara prvi prodajni salon. Nakon što je u studenom prošle godine Tesla Motors otvorio prvi pop-up store, odnosno izložbeni salon, u zagrebačkom trgovačkom centru Avenue Mallu, sad će u Zagrepčanci otvoriti prvi prodajni salon.

Američka kompanija o tome zasad nije objavila nikakve informacije. Međutim, u salonskom prostoru u sklopu nekad najvišeg nebodera u Zagrebu užurbano se radi, a na lokaciji se nalaze i dvije nove Tesline punionice i njegov poster.

Saša Cvetojević, vlasnik prvog Tesla vozila u Hrvatskoj i najbolje upućeni u poslovanje američkog proizvođača električnih vozila potvrdio je Jutarnjem listu tu informaciju.

"Točno je da Tesla Motors planira otvoriti uskoro prvu trgovinu u Hrvatskoj, i to u Zagrepčanci u Zagrebu. Poster je već na zidu, ispred su postavljena 2 punjača, radovi na unutrašnjem uređenju su u punom jeku i po svemu sudeći prva trgovina Tesle u Hrvatskoj mogla bi biti otvorena krajem rujna, odnosno početkom listopada", kaže Cvetojević.

Dodaje da Tesla Motors trenutačno ima pop-up store u Avenue Mallu u Zagrebu. Pojašnjava da ono što će otvoriti u Zagrepčanci bit će punokrvni prodajni salon kakav kompanija ima i u drugim državama.

"Bit će i prilično velik, a i to je od prije poznati prostor za izlaganje vozila jer se koristio kao auto-salon za druge marke", kaže Cvetojević.

Navodi da kompanija ne objavljuje podatke o svojoj prodaji na lokalnom tržištu. Iznimka je, doduše, bio lipanj za koji je Tesla objavila da je u Hrvatskoj prodala 111 svojih vozila.

"Poznato je da je prodaja u vrijeme poticaja bila jako dobra. Još uvijek se vide da dolaze šleperi s Teslama u Hrvatsku i tako će biti još neko vrijeme. Električna vozila se izvan sezone poticaja slabije prodaju pa je tako i s Teslom", kaže Cvetojević.

Preuzeto sa: jutarnji.hr

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti