Ustavni sud FBiH obustavio postupak ustavnosti spajanja i razdvajanja ministarstava u Vladi KS

21.10.2021. 14:26 / Izvor: Akta.ba
Ustavni sud FBiH obustavio postupak ustavnosti spajanja i razdvajanja ministarstava u Vladi KS

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je u martu ove godine Zakon o ministarstvima i drugim organima uprave Kantona Sarajevo.

Ustavni sud Federacije BiH obustavio je postupak po zahtjevu za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacije Kantona Sarajevo.

Rješenje Ustavnog suda FBiH o obustavi postupka doneseno je 13. oktobra 2021. godine, nakon što je Skupština Kantona Sarajevo 7. septembra ove godine usvojila Zakon o ministarstvima i drugim organima uprave Kantona Sarajevo kojim je stavljen van snage Zakon koji je bio predmet ocjene ustavnosti.

Ovim zakonom su regulirana kantonalna ministarstva i drugi organi uprave i utvrđene njihove nadležnosti, te predstavlja jedan od temeljnih organizacijskih propisa na nivou Kantona Sarajevo

Podsjećamo, Skupština Kantona Sarajevo usvojila je u martu ove godine Zakon o ministarstvima i drugim organima uprave Kantona Sarajevo, čime je prestao važiti Zakon o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo, koji je već jednom Ustavni sud FBiH proglasio neustavnim.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti