Institut za standarde i sigurnost proveo certifikacijski audit u Komori medicinskih sestara

15.12.2021. 13:11 / Izvor: Akta.ba
ISO

Institut za standarde i sigurnost proveo je certifikacijski audit u Komori medicinskih sestara-tehničara Kantona Sarajevo.

Institut za standarde i sigurnost proveo je certifikacijski audit u Komori medicinskih sestara-tehničara Kantona Sarajevo i tom prilikom utvrdio da nema neusaglašenosti.

Uvođenjem i primjenom ISO standarda Komora medicinskih sestara-tehničara Kantona Sarajevo je još jednom pokazala svoje opredjeljenje i posvjećenost ka unapređenju poslovanja, stavljajući u fokus zadovoljstvo svojih saradnika, korisnika i usluga.

Predsjednik Komore prof. dr. Hadžan Konjo u razgovoru sa auditorima rekao je da će kvalitet usluge u Komori podići na još veći nivo.

Standard  ISO 9001 međunarodno je priznata norma, pripremljena od strane Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO) za sisteme upravljanja kvalitetom. Uspostava, primjena, certificiranje i poboljšanje sistema upravljanja kvalitetom prema zahtjevima standarda  iz porodice  ISO 9001 danas se koristi u cijelom svijetu i primjenjuje na sve organizacije, bez obzira na njihovu veličinu i vrstu djelatnosti. Danas je u svijetu preko million organizacija certificiralo svoje sisteme upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2015. Uspješno implementiran sistem  upravljanja kvalitetom prema standard  ISO 9001 i poslovanje u skladu sa zahtjevima ovog standard je opće prihvaćen način rada koji pomaže organizacijama da svojim sadašnjim i budućim klijentima, djelatnicima, partnerima, lokalnoj zajednici I međunarodnoj dokažu kontinuirano ujednačenu kvalitetu usluga.
 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti