Sud u Dubaiju tvrdi da vile u Ilijašu ne postoje: Jasinu Samari i dalje zabranjen povratak u BiH

09.01.2022. 20:08 / Izvor: Avaz.ba
Samara

Nijedan od klijenata koji polažu navodno pravo na vile nemaju niti jednu priznanicu ili ugovor koji potvrđuje njihove navode, kaže Jusuf Samara.

Nastavlja se agonija Jasina Samare (Yasin), državljanina Bosne i Hercegovine, koji se od 22. maja prošle godine nalazi u Dubaiju jer su mu Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) zabranili da napusti zemlju zbog tužbe svojih državljana.

Jasin Samara vlasnik je firme "Bosnia International for tourism" sa sjedištem u Sarajevu i direktor idejnog projekta apartmanskog naselja koji čini 41 stambeni objekt na području općine Ilijaš.

Naselje je bilo namijenjeno arapskim kupcima.

Prema riječima Samarinog sina Jusufa Samare, nakon angažiranja advokata i vođenja pravne bitke, u slučaju 25 vila, koje državljani Ujedinjenih Arapskih Emirata traže da im se prepišu jer su za njih, kako tvrde, uplatili novac, što Samara izričito negira, sud u ovoj zemlji donio je čudnu odluku.

"Nažalost, 13. decembra 2021. godine na sudskom ročištu donesena je presuda da gradilište ne postoji i da je izmišljeno, nakon što smo dostavili dokumente u vidu dokaza, kao i svjedočenje određenog broja ljudi u prisustvu našeg advokata, sudskog tumača i članova delegacije iz UAE. Poslali smo i razne videosnimke, na kojima se jasno vide kompletno naselje, radnici te osobe koje sam naveo, ali ni taj videosnimak nije bio priznat i nije koristio svrsi.", kaže Jusuf Samara.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući naporima S. A., advokata iz UAE, vršen je pritisak na njegovog oca Jasina da emiratskim klijentima prepiše 25 vila.

"Trenutno nijedan od klijenata koji polažu navodno pravo na kuće nemaju niti jedan papir, uplatnicu, priznanicu i ugovor koji potvrđuju njihove navode da je nešto njihova lična svojina.", kaže Jusuf Samara.

 

"Zajedno s advokatom S. A., nakon mnoštva neuspješnih optužbi protiv mog oca, odlučili su se na korak da pred svojim sudom tvrde da je projekt lažan, izmišljen, da ne postoji, iako je i sam gospodin S. A. bio svjedok da gradilište postoji. Nažalost, sud je donio takvu presudu. Moj otac je u međuvremenu u Dubaiju obolio od dijabetesa, javljale su mu se i kardiološke smetnje.", navodi Jasin Samara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti