Vlada KS subvencionirat će polovinu ukupnog povećanja cijene gasa

13.01.2022. 15:56 / Izvor: Akta.ba
Enver Hadžiahmetović

Vlada Kantona Sarajevo subvencionirat će građanima, korisnicima usluga Sarajevogasa, polovinu iznosa uvećane cijene gasa u Kantonu Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo subvencionirat će građanima, korisnicima usluga Sarajevogasa, polovinu iznosa uvećane cijene gasa u Kantonu Sarajevo koje od januara ukupno iznosi 37 posto.

Ovo je danas najavio ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, koji je pojasnio da će se subvencija cijene gasa od 18,5 posto odnositi na prva tri mjeseca ove godine. Za tu namjenu u Budžetu KS planirano je 6,8 miliona KM.

"Također, obzirom na poskupljenje gasa, Neovisno tijelo Vlade KS dat će prijedlog nove cijene centralnog grijanja. Vlada KS će subvencionirati i jedan dio te cijene, koja će uskoro biti poznata. Poskupljenje za građane, korisnike usluga Toplana, ne bi trebalo biti veće od 10 posto od trenutne cijene", poručio je ministar Hadžiahmetović.

Podsjetio je da Vlada FBIH, nažalost, nije pokazala interes da učestvuje u subvencioniranju cijene gasa.

Naglašava da će Vlada KS održati svoje obećanje, te da je obezbijedila ove subvencije koje će građanima biti vidljive i na računima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti