Imamović i Kordić povezivanjem firmi i tehnoloških parkova žele razvijati Tuzlu i Mostar

09.02.2022. 14:43 / Izvor: Akta.ba
sastanak gradonačelnika

U želji za dodatnim razvojem Tuzle i Mostara u petak su se u Gradu soli sastali gradonačelnici Jasmin Imamović i Mario Kordić.

U želji za dodatnim razvojem Tuzle i Mostara u petak su se u Gradu soli sastali gradonačelnici Jasmin Imamović i Mario Kordić. Uz poruku da su zajedno jači, kroz višesatni razgovor dotakli su se brojnih tema, a posebno onih iz oblasti privrede.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i predsjedavajuća Gradskog vijeća Nataša Perić sa suradnicima su se susreli sa gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i njegovim savjetnikom Marinom Čuljkom.

Tijekom višesatnog radnog sastanka sudionici su razmjenjivali iskustva i razgovarali o aktivnostima gradskih uprava, koje provode u cilju unaprjeđenja kvaliteta života građana.

"Danas smo dugo, u višesatnom razgovoru, razmjenjivali naše dobre prakse i spominjali neke mostarske, a neke tuzlanske probleme te razgovarali koji je najbolji način da se oni riješe. Dakle, ovo je sastanak koji je važan i protokolarno. Važno je da se sretnu dva gradonačelnika, dva velika i važna grada u BiH, ali je naš sastanak, prije svega, bio radni. Razmjenjivali smo prakse i primjere pojedinih odluka. Zajedno smo jači, svatko može od nekoga nešto naučiti, a naši problemi su slični", istaknuo je Imamović.

Osim turizma, zajednička nit Mostara i Tuzle su i tehnološki parkovi, a tijekom sastanka razgovarano je o daljim modusima i planovima, s obzirom na to da ovakvi centri već zajednički surađuju.

"Stvarno je iznimna čast, meni kao mladom gradonačelniku doći i poslušati iskustva i pozitivne prakse koje gradonačelnik Tuzle već godinama provodi u ovom gradu i to, kako vidim, uspješno. Razgovarali smo o puno tema, uglavnom o komunalnim pitanjima i svemu, kako reče gradonačelnik, što zajedno muči nas koji upravljamo lokalnim zajednicama. Drago mi je bilo čuti da pojedine tvrtke imaju već suradnju s mostarskim tvrtkama", kazao je Kordić.

U svjetlu nadolazećeg sajma u Mostaru, dogovoreno je dodatno unaprjeđenje tvrtki iz Tuzle i Mostara.

"Poruka koju šaljem s ovog sastanka upravo je ta nekakva potreba za zajedničkim radom, za udruživanjem tvrtki koje već i posluju u Tuzli i Mostaru", zaključio je Kordić.

Pored tema iz oblasti komunalnog i ekonomskog razvoja, na sastanku je razgovarano i o mogućnostima suradnje u segmentu turizma, kulture i drugim oblastima iz djelokruga rada lokalnih samouprava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti