Općinska takmičenja učenika novosarajevskih osnovnih škola ove godine u Dječijoj kući na Grbavici

18.02.2022. 14:02 / Izvor: Akta.ba
Takmičenja

Općinska takmičenja učenika novosarajevskih osnovnih škola ove godine bit će organizovana u Dječijoj kući na Grbavici.

U zgradi Kantona Sarajevo potpisan je zajednički Sporazum o saradnji između Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i općina s područja sarajevskog Kantona, a kojim je regulisan  organizovanja općinskih takmičenja, revija i smotri učenika osnovnih škola, te predškolskih ustanova.

Općina Novo Sarajevo i ove godine podržat će organizaciju školskih takmičenja, a za sve učesnike obezbijedit će se zahvalnice, kao i nagrade za najbolje rangirane osnovce.

Sva općinska takmičenja učenika novosarajevskih osnovnih škola ove godine bit će organizovana u prostorijama Dječije kuće na Grbavici uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Tokom 2021.godine, zbog pandemije korona virusa općinska takmičenja nisu bila održavana, dok su početkom 2020. godine održana samo takmičenja iz fizike, matematike i informatike, a ostala su otkazana zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo.

U skladu sa Planom održavanja općinskih takmičenja u 2022. godini, od marta će početi takmičenja iz matematike, fizike, informatike, građanskog obrazovanja – Demokratija i ljudska prava Civitas “Projekat građanin”, geografije, pružanje prve pomoći, tehničke kulture i upozoravanja na mine.

Ove godine planirano je i održavanje Revije kulturno – umjetničkog stvaralaštva učenika osnovnih škola, kao i Revije kulturno – umjetničkog stvaralaštva predškolskih ustanova.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti