Objavljen Javni poziv za predlaganje projekata za sufinansiranje proizvodnje filmova i serija

28.03.2022. 11:27 / Izvor: Akta.ba
javni poziv

Objavljen javni poziv za predlaganje projekata za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog filma, kratkog filma i razvoj dramskih serija iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2022. godinu.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je objavilo javni poziv za predlaganje projekata za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog filma, kratkog filma i razvoj dramskih serija iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2022. godinu.

Pravo prijave za dodjelu sredstava za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog filma, kratkog filma i razvoj dramskih serija imaju Udruženja i pravna lica registrirana za obavljanje filmske i video djelatnosti sa sjedištem u Kantonu Sarajevo - producenti.

"Ukupan iznos za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog filma, kratkog filma i razvoja dramskih serija u 2022. godini predviđen Programom utroška sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih Budžetom Kantona Sarajevo Ministarstva kulture i sporta KS ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj: 10/22) je 1.000.000.00.KM (jedan milion KM)", navedeno je u javnom pozivu. 

Javni poziv će biti otvoren za podnošenje prijava do ponedjeljka, 25. aprila 2022. godine.


 


 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti