Ispunjeni preduslovi da se Opća bolnica "Prim. dr Abdulah Nakaš" transformiše u Kantonalnu bolnicu

08.04.2022. 13:06 / Izvor: Akta.ba
Bolnica Abdulah Nakaš

Na sjednici Senata Opće bolnice "Prim. dr Abdulah Nakaš" Sarajevo podnesen je izvještaj o radu te zdravstvene ustanove i prezentirani su planovi za naredni period.

Na sjednici Senata Opće bolnice "Prim. dr Abdulah Nakaš" Sarajevo podnesen je izvještaj o radu te zdravstvene ustanove i prezentirani su planovi za naredni period. 

Prim. dr. Željko Ler u svom izlaganju je obrazložio argumente zašto ta ustanova treba biti transformirana iz Opće u Kantonalnu bolnicu i da bi se time osiguralo stabilno finansiranje, zapošljavanje i razvoj bolnice.

On je podsjetio prisutne da je Vlada KS donijela zaključak 28. septembra 2020. godine, kojim se prihvata inicijativa da Vlada sagleda sve pravne aspekte i u tom smislu stvori potrebne pretpostavke da se Opća bolnica transformira u Kantonalnu te da i Skupština KS treba poduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Upravni odbor Opće bolnice je donio odgovarajuće Odluke, a  Skupštini i resornom ministarstvu je upućena inicijativa iz te ustanove.

Senat je usvojio zaključak da se Skupštini i Vladi KS uputi zahtjev da završe ono što je započeto 2020. godine, jer su za to ispunjeni svi preduslovi, saopćeno je iz Opće bolnice "Prim. dr Abdulah Nakaš". 

Na sjednici je za predsjednika Senata jednoglasno izabran Željko Ler, a za njegovu zamjenicu Halima Resić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti