Dom naroda PSBiH nije usvojio zaključak u vezi osiguranja sredstava za finansiranje izbora

23.05.2022. 14:51 / Izvor: Fena
finansiranje izbora

Iz Federacije BiH zaključak je podržalo šest delegata, a četiri su bila protiv. Iz RS-a četiri delegata su glasala protiv dok je jedan bio suzdržan.

Dom naroda Parlamentarne skupštin Bosne i Hercegovine, na današnjoj hitnoj sjednici, nakon rasprave o osiguranju novčanih sredstava za finansiranje Općih izbora koji će biti održani 2. oktobra ove godine, a koju je iniciralo pet delegata iz Kluba bošnjačkog narod, nije usvojio zaključak koji su oni predložili.

Predloženi zaključak predviđao je da se "nalaže ministru finansija i trezora u Vijeću ministara BiH da sačini prijedlog odluke o dodjeli sredstava Centralnoj izbornoj komisiji BiH za provođenje izbora 2022. godine u iznosu od 12.528.000 KM, u skladu sa zahtjevom CIK-a, i Vijeću ministara BiH da navedenu odluku usvoji u roku od 48 sati, te da se navedena sredstva stave na raspolaganje CIK-u radi provođenja Općih izbora 2022. godine".

Od 15 delegata, "za" predloženi zaključak glasalo je njih šest, osam delegata je bilo protiv, a jedna suzdržan.

Iz Federacije BiH zaključak je podržalo šest delegata, a četiri su bila protiv. Iz RS-a četiri delegata su glasala protiv dok je jedan bio suzdržan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti