Bivši igrač Intera i Bayerna u Bihaću pokrenuo firmu

25.05.2022. 07:34 / Izvor: Akta.ba
fudbaler

Proslavljeni njemački fudbaler Andreas Brehme trenutno boravi u Bihaću.

U Bihaću je jučer zvanično otvoren ured njemačke firme “ON Group”, koja je ovim ozvaničila početak poslovanja u BiH.

Predstavnici firme su ovim povodom predstavili firmu i poslovne planove predstavnicima Grada Bihaća i kantonalne vlasti.

Za početak zaposlili smo šest osoba a planiramo dalja zapošljavanja, istakli su pri susretu sa premijerom USK Mustafom Ružnićem i ministricom privrede Samrom Mehić.

Ukazano je da je svako radno mjesto značajno, te da BiH ima značajnu šansu i u privlačenju kompanija koje traže kvalitetne kadrove za poslovanje u branšama u kojima lokacija radnika nije presudan element za obavljanje posla.

Portal sportske.ba navodi da je jedan od osnivača ove firme Andreas Brehme koji je nekada nosio dresove Bayerna, Intera, Zaragoze i Kaiserslauterna. Osvojio je brojne titule, ali mu je zasigurno najveći uspjeh osvajanje svjetskog naslova s njemačkom reprezentacijom za koju je nastupio 86 puta.

Naime, ovaj legendarni fudbaler koji je bio i junak finala 1990. u Italiji ovih dana, zanimljivo, nalazi se u Bosni i Hercegovini.

Zajedno s nekolicinom partnera, među kojima su Amir Avdić i Zlatan Karabeg, u ulici Irfana Ljubijankića u Bihaću otvorio je firmu pod nazivom “ON Group” koja se bavi medicinsko-psihološkim savjetovalištem i u sklopu koje je za početak zaposlio više od 10 osoba.

Brehme je u prisustvu medija i potpredsjednika N/FSBiH Irfana Durića presjekao vrpcu nadajući se da će firma ostvariti uspjeh, a istakao je i zadovoljstvo što se po prvi nalazi u našoj zemlji poručivši da će u narednom periodu češće dolaziti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti