Intesa Sanpaolo Banka i Narodno pozorište Sarajevo ozvaničili saradnju

25.05.2022. 10:07 / Izvor: Akta.ba
Marco Trevisan i Dino Mustafić

Intesa Sanpaolo Banka već duži niz godina podržava kulturne i edukativne manifestacije u našoj zemlji, ili organizuje vlastite, a u ovoj godini odlučila se da podrži rad Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Intesa Sanpaolo Banka već duži niz godina podržava kulturne i edukativne manifestacije u našoj zemlji, ili organizuje vlastite, a u ovoj godini odlučila se da podrži rad Narodnog pozorišta u Sarajevu (NPS), te na taj način potpomogne njegov rad i djelovanje.

"Narodno pozorište Sarajevo i njegova stogodišnja historija u razvoju kulture u ovom gradu ali i državi, zaslužuju svaki vid podrške. Sasvim je logično da poslujući po svim principima društvene odgovornosti, mi u Intesa Sanpaolo Banci podržimo i rad jedne od najstarijih kulturnih institucija u BiH. Moram istaknuti da nam je veliko zadovoljstvo što ćemo pored pomoći ovoj instituciji, pomoći i svim posjetiocima Pozorišta kojim će zahvaljujući novim tehnologijama biti olakšana rezervacija ulaznica, te će imati mogućnost korištenja internet (WiFi) veze na Trgu ispred Pozorišta", izjavio je prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke.

Naime, saradnja će se ogledati u razvoju novih i modernijih tehnologija, koje će u mnogome pomoći rad Pozorišta, pa će tako već u narednim danima svjetlo dana ugledati potpuno nova Web stranica koja će biti prilagođena svim uređajima, s dostupnim informacijama o Pozorištu, gdje će biti vidljiv repertoar, ali i gdje će postojati mogućnost online rezervacije karata/sjedišta. Pored Web stranice, tu je i jednokratna pomoć za Pozorište, te novitet u kojem će moći uživati svi domaći ali i inostrani posjetioci trga Susan Sontag, poznatijeg kao Pozorišni trg, jer će se tokom narednih mjeseci implementirati potpuno besplatno korištenje WiFi-a za sve korisnike mobilnih uređaja.

"Narodno pozorište Sarajevo je ponosno na svoju saradnju sa Intesa Sanpaolo Bankom kao strateškim partnerom koji je prepoznao društveni i umjetnički značaj djelovanja i rada najstarijeg pozorišta u BiH. Ova saradnja će omogućiti našim posjetiocima potpuniju i savremeniju informaciju o umjetničkim programima Narodnog pozorišta Sarajevo, a u isto vrijeme će tehnološki unaprijediti usluge i dostupnost svim građanima Sarajeva koji će koristiti resurse kuće na Obali. Ujedno ovo je put kojim se želi Narodno pozorište Sarajevo približiti standardima usluge na evropskom nivou prema našim gledaocima", istako je Dino Mustafić, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo.

Intesa Sanpaolo Banka će i u narednom periodu nastaviti podržavati rad Narodnog pozorišta Sarajevo, te će se već naredna aktivnost održati u septembru ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza