Sarajevski aerodrom ukida besplatni parking u trajanju od 10 minuta, ovo je razlog

20.06.2022. 10:04 / Izvor: Akta.ba
aerodrom parking

Međunarodni Aerodrom Sarajevo od 1. jula 2022. obustavlja pružanje usluge besplatnog parkinga na komercijalnom parkingu u trajanju od deset minuta, saopćeno je.

Međunarodni Aerodrom Sarajevo od 1. jula 2022. obustavlja pružanje usluge besplatnog parkinga na komercijalnom parkingu u trajanju od deset minuta, saopćeno je.

Kako navode, odluku su donijeli uzimajući u obzir velike gužve koje uzrokuju otežan protok saobraćaja, kao i poteškoće sa kojima su se svakodnevno susretali zbog nerazumijevanja načina korištenja ove usluge, a što je rezultiralo zaprimanjem brojnih žalbi i prijava nadležnim inspekcijama.

"Svjesni potreba naših korisnika za kratkotrajnim zadržavanjem u cilju ispraćaja naših putnika, Međunarodni aerodrom Sarajevo će u budućnosti razmatrati mogućnosti uspostave Kiss and Fly zone, kojom će se omogućiti putnicima i njihovoj pratnji besplatno kratkotrajno zadržavanje na za to namijenjenoj lokaciji. Molimo korisnike naših usluga za saradnju i razumijevanje", poručili su iz sarajevskog aerodroma.

Odluka je naišla na negodovanje građana. Većina ih smatra da je prije donošenja odluke trebao biti obezbijeđen prostor za adekvatan pristup putnicima aerodroma sa prtljagom, odnosno slobodnu zonu za ukrcaj/iskrcaj putnika. Osim toga, mnogi su uvjerenja da će ukidanje besplatnog parkinga, dovesti do još većih gužvi. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti