Javni poziv za sufinansiranje učešća sarajevskih poljoprivrednika i obrtnika na "Sajmu šljive"

23.06.2022. 08:12 / Izvor: Akta.ba
šljiva

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić je kazao da je podrška "Sajmu šljive" dobra praksa.

Jučer je u Tuzli održana prva press konferencija na kojoj je najavljeno održavanje 49. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene inudstrije "Sajam šljive" u Gradačcu.

Press konferenciji u ime Ministarstva privrede Kantona Sarajevo prisustvovao je Kemal Starogorčić, pomoćnik ministra za Sektor poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koji je istakao da je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo u kontinuitetu podrška u održavanju ovog sajma, te da će se i ove godine ta praksa nastaviti.

"Ministarstvo privrede na čelu s ministrom Delićem pokazalo je opredjeljenje da u kontinuitetu ulaže u razvoj poljoprivrede i proizvodnje domaće hrane i osim što to radimo na području Kantona Sarajevo, kroz naš sistem podsticaja, mi se aktivno uključujemo u sve projekte i manifestacije koje za cilj imaju podršku i promociju poljoprivrede", izjavio je Starogorčić.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić je kazao da je podrška "Sajmu šljive" dobra praksa.

"To je praksa zadnjih petnaest godina i svakako da ćemo je i mi nastaviti. Uostalom, mi smo opredijeljeni da pružimo priliku privrednicima i poljoprivrednicima da se predstave i promoviraju našu proizvodnju gdje god je to moguće. U kontinuitetu smo podrška i institucionalno i finansijski, evo i kroz javne pozive za podršku sajamskim aktivnostima", poručio je ministar Delić.

S tim u vezi, Ministarstvo je objavilo javni poziv privrednim subjektima i fizičkim licima – obrtima za sufinansiranje dijela učešća na Sajmu šljive 2022." u Gradačcu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti