Prilika za razvoj i nova radna mjesta: Kompanija Alma Ras otvorila novu upravnu zgradu u Visokom

06.07.2022. 09:01 / Izvor: Akta.ba

Lider tekstilne industrije u BiH kompanija Alma Ras otvorila je sinoć novu upravnu zgrada u Visokom.

Lider tekstilne industrije u BiH kompanija Alma Ras otvorila je sinoć novu upravnu zgrada u Visokom.

Otvaranju reprezentativnog objekta koji se prostire na površini 1.200 metara kvadratnih prisustvovao je veliki broj zvanica, predstavnika vlasti, diplomatskog kora, poslovnih partnera, prijatelja i medija.

Maja Nurkić, arhitektica koja je radila projekat zgrade zahvalila se kompaniji Alma Ras što su imali povjerenje, strpljenje i razumijevanje za sve njene ideje.

"Lijepo je kada je klijent da tu slobodu arhitekti i dizajneru. Ovo nije obična upravna zgrada, ovo je multifunkcionalni prostor gdje će se između ostalog odvijati edukacije i vrlo je važno što Alma Ras daje tu mogućnost onima koji žele da znanje stiču u ovakvom prostoru", poručila je ona.

Predstavnici kompanije govorili su o ovom značajnom projektu koji je odraz savremenog pristupa u biznisu i koji otvara nova radna mjesta u Visokom. 

 

alma ras

U okviru zgrade nalaze se kancelarije, modni studio i edukacijski centar koji će imati posebne prostorije u kojima će se vršiti obuka kako novih tako i postojećih zaposlenika s ciljem njihovog ličnog i profesionalnog razvoja i usavršavanja. 

U edukacijskom centru osposobljene su učionice, centar za šivanje i obradu tekstila.

O samom nastanku ideje govorio je osnivač i vlasnik kompanije Đemal Memagić, koji je u svom pozdravnom govoru poručio da je zgrada ostavila bez komentara čak i kritičare poput njega.

BEZ RADNIKA, NE BI BILO NI NAS

"Sa svojom porodicom i uposlenicima uspio sam napraviti ovo čemu se večeras divimo. Ipak, nije bilo sve tako lako da se dođe do ovog cilja. To je cilj jedne generacija i ovo će biti šansa mladim ljudima da pokažu koliko mogu i da naprave novi iskorak kompanije Alma Ras koja zaslužuje da bude u evropskom i svjetskom vrhu. Mislim da idemo ka tom putu", poručio je on i dodao da je projekat bio izazov za budućnost.

Alma Ras iz godine u godinu sve više raste, za šta su najviše zahvalni svojim zaposlenicima koje redovno nagrađuju, ali i u koje investiraju kroz edukacije.

Edukativni centar ima za cilj da edukuje ljude da budu sposobni da vode svoj tim ljudi, da budu tim, ističući da će uvijek biti na raspolaganju da svoje dugodišnje iskustvo u tome i dalje dijeli s njima. 

"Vrlo je važno kad znate da svoj biznis imate kome ostaviti. Ja imam veliki tim na čelu sa Rasimom i uvijek im govorim da paze i čuvaju radnika jer oni su ti koji su pokretači svega ovoga. Ako ne bude njih, nema ni nas i to je moj najveći uspjeh", zaključio je.

Rasim Memagić, izvršni direktor, kazao je da nova zgrada sa svim svojim kapacitetima nudi mladim ljudima priliku da rade i zajedno stvaraju nove vrijednosti. 

NOVU UGOVOR SA ŠVICARSKOM KOMPANIJOM​​

"Kada smo kupili ovu zgradu razmišljali smo o tome kako tekstilnu industriju učiniti što atraktivnijom. Uvidjeli smo da se vremena mijenjaju i da mladi ljudi imaju drugačije želje i viziju svoje karijere. Sa aktivnostima koje ćemo ovdje pružati, želimo da stvorimo jednu drugu perspektivu tekstilne industrije koja je kreativna, zanimljiva, dinamična", kazao je.

Za kraj je otkrio i ekskluzivnu informaciju. Kompanija Alma Ras je upravo u ovoj zgradi jučer potpisala petogodišnji ugovor sa švicarskom kompanijom Calida u okviru kojeg će biti zaposleno 100 novih radnika.

alma ras

Novi ugovor i saradnja sa svjetskim brendovima je samo još jedan dokaz kontinuiranog unapređenja proizvodnje i poslovanja koji kompanija Alma Ras godinama ostvaruje. Inovativnim pristupom izrasla je u lidera tekstilne industrije čiji su proizvodi oprepoznatljivi kako na domaćem, tako i inozemnom tržištu. 

U nastavku večeri održana je modna revija nove kolekcije kupaćih kostima, a goste je zabavljao bend Divanhana.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti