Narodna skupština odobrila povećanje plata u javnom sektoru za 100 maraka

06.07.2022. 14:14 / Izvor: Akta.ba
javni sektor

Narodna skupština Repubike Srpske usvojila je danas na 33. posebnoj sjednici set zakona o povećanju plata budžetskim korisnicima u RS.

Narodna skupština Repubike Srpske usvojila je danas na 33. posebnoj sjednici set zakona o povećanju plata budžetskim korisnicima u RS, saopšteno je iz parlamenta.

Ovim zakonima povećavaju se plate za sto maraka u javnim institucijama u RS. 

Kako su istakli, usvojeno je osam zakona kojima se to omogućava, a radi se o zakonima o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva RS, o platama zaposlenih u javnim službama, te o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda.

Tu su, takođe, i zakoni o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u RS, o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture, o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u organima uprave RS, kao i o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS i zaposlenih u institucijama pravosuđa. 

Prije glasanja, zakletvu su u Narodnoj skupština položili sudija Ustavnog suda RS Ivanka Marković i Ombudsman za djecu Gordana Rajić, koje su izabrane na 22. redovnoj sjednici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti