biciklisticka dobrinja

Investicije / PROJEKTI

Završeno asfaltiranje biciklističke i pješačke staze u MZ "Dobrinja C"

Završeno je asfaltiranje biciklističke i pješačke staze u naselju Dobrinja, od ulice Bulevar Mimar Sinana do ulice Želimira Vidovića Kelija – "MZ Dobrinja C".

07.07.2022. 07:37 / Izvor: Akta.ba

Završeno je asfaltiranje biciklističke i pješačke staze u naselju Dobrinja, od ulice Bulevar Mimar Sinana do ulice Želimira Vidovića Kelija – "MZ Dobrinja C".

Radovi su izvedeni na dionici dužine od oko 600 metara, a asfaltiranju je prethodila sanacija pješačke staze koja je u ovom dijelu naselja bila oštećena, postavljanje novih klupa za odmor šetača i korpi za otpatke, nakon čega se pristupilo asfaltiranju staze.

biciklisticka dobrinja

Pripreme za izgradnju biciklističke staze su završene mnogo ranije, ali zbog određenih problema sa nabavkom materijala izvođač radova KJKP “Rad” ranije nije mogao dovršiti posao. Međutim, sada su stanovnici ovog dijela novogradske općine dobili obnovljenu pješačku, a pored nje i biciklističku stazu, koja će u narednim danima biti obilježena horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

Radovi na izgradnji biciklističke staze u ovom novogradskom naselju, nastavak su projekta kojeg Općina Novi Grad realizira fazno, a kojim će se jedno od najvećih novogradskih naselja povezati sa ranije izgrađenom biciklističkom stazom od Otoke do kružnog toka na Dobrinji, te A transverzalom i Centrom "Safet Zajko".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije