Objavljen poziv za dodjelu podsticaja za digitalnu transformaciju poslovanja MSP

12.07.2022. 07:55 / Izvor: Akta.ba
podsticaj

Ministarstvo privrede i preduzetništva RS je objavilo javni poziv za dodjelu podsticaja za digitalnu transformaciju poslovanja malih i srednjih preduzeće.

Ministarstvo privrede i preduzetništva RS je objavilo javni poziv za dodjelu podsticaja za digitalnu transformaciju poslovanja malih i srednjih preduzeće. 

Podsticajna sredstva namijenjena su privrednim subjektima koji imaju status malih i srednjih preduzeća u skladu sa Zakonom o razvoju malih i srednjih preduzeća.

"Predmet javnog poziva je dodjela novčanih sredstava za podsticaj razvoja MSP, koja su planirana Budžetom Ministarstva privrede i preduzetništva za 2021. godinu na poziciji 415200 - Tekući grant za sprovođenje Strategije MSP, preduzetništva i uspostavljanja poslovnih zona u iznosu od 120.000 KM", navedeno je u javnom pozivu. 

Digitalna transformacija obuhvata primjenu informaciono-komunikacionih tehnologija u svim aspektima poslovanja, kao i oblasti kao što su: digitalizacija i automatizacija poslovnih procesa, digitalni marketing, digitalizacija nabavki, digitalizacija prodajnih procesa i slično.

Novi projekat podrazumijeva da se projektne aktivnosti realizuju nakon zaključenja ugovora o dodjeli podsticaja i okončavaju najkasnije u roku od 12 mjeseci od zaključivanja ugovora o dodjeli podsticaja.

Reagovanje Ministarstva privrede i preduzetništva nakon objavljenog poziva koje prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

Na internet stranici  Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske, juče, 12.07.2022.  godine,  došlo je do tehničke greške, prilikom čega je objavljen Javni poziv za dodjelu podsticaja za digitalnu transformaciju poslovanja malih i srednjih preduzeća od prošle godine. Uočenom greškom, reagovali smo odmah, te isti je obrisan, gdje se može vidjeti i na internet stranici ministarstva. Međutim, u međuvremenu na vašem portalu već je objavljena vijest/informacija. Stoga vas molimo, ukoliko je moguće da sa vašeg portala obrišete obavijest. 
U nadi da ćete uvažiti naš molbu, srdačno vas pozdravljamo.

MINISTARSTVO PRIVREDE I PREDUZETNIŠTVA.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti