Ambasada SAD-a upozorila na lažne savjetničke usluge za dobijanje useljeničke vize

02.08.2022. 13:15 / Izvor: Akta.ba
ambasada SAD

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini izdala je danas upozorenje na društvenim medijima u kojem poziva na oprez.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini izdala je danas upozorenje na društvenim medijima u kojem poziva na oprez, i da se ne nasijeda na nuđenje usluga lažnih savjetnika za dobijanje američke useljeničke vize.

Ambasada SAD-a u Sarajevu savjetuje da se izbjegavaju pojedinci, za koje su istakli da se predstavljaju kao neko ko omogućava zvanične informacije američke vlade i koji naplaćuju novac tvrdeći da mogu povećati šanse za dobitak useljeničke vize, poznata još kao program Lutrije Zelene karte (Diversity Immigrant Visa Program ili Green Card Lottery), koji provodi Vlada Sjedinjenih Američkih Država s ciljem povećanja raznolikosti među useljeništvom.

visa sad

Napomenuli su da se taksa ne plaća sve dok se ne obavi intervju za vizu te da američka administracija nikada ne traži plaćanje unaprijed čekom, uplatnicom ili bankovnim transferom.

Pozvali su građane Bosne i Hercegovine da obavijeste nadležne institucije u Bosni i Hercegovini ako su imali iskustvo s lažnim savjetodavcima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti