Vlada Distrikta usvojila Odluku o ograničavanju marže za pojedine životne namirnice

12.10.2022. 13:48 / Izvor: Akta.ba
marža

Vlada Brčko distrikta BiH je na prijedlog Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju, odobrila Smjernice za izradu nacrta Odluke o uspostavljanju i ažuriranju registra dijaspore Distrikta.

Vlada Brčko distrikta BiH je na prijedlog Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju, odobrila Smjernice za izradu nacrta Odluke o uspostavljanju i ažuriranju registra dijaspore Distrikta.

Registar će biti izrađen od pravnih i fizičkih osoba spremnih na suradnju po raznim pitanjima kao preduvjet realizacije aktivnosti iz Strategije razvoja suradnje s dijasporom Brčko distrikta BiH 2020. – 2024. godine i Strategije razvoja Distrikta 2021. – 2027. godine, a koji će biti povezan s bazom dijaspore Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

"Na sjednici je usvojena Odluka o ograničavanju marže za pojedine životne namirnice i druge proizvode na prijedlog Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu. Tom odlukom obvezuju se pravne i fizičke osobe da utvrde i primjenjuju maržu tako da u veleprodaji ne prelazi maksimalnu visinu od 6 posto i u maloprodaji maksimalnu visinu od 8 posto na nabavnu cijenu, a to se između ostalog odnosi na pšenično brašno, šećer, kuhinjsku sol te suncokretovo ulje", priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Na prijedlog Odjela za stručne i administrativne poslove odobrene su Smjernice za izradu Nacrta odluke o načinu raspodjele sredstava iz Fonda za nacionalne manjine.

Vlada je usvojila Odluku o odobravanju Programa utroška sredstava donacija za neprofitne organizacije iz područja sporta i kulture na prijedlog Odjel za gospodarski razvitak, šport i kulturu kojim je izdvojeno oko 380.000 KM za pomoć pokrivanja troškova športskih i kulturnih organizacija: smještaja, organizacije natjecanja, nabave športske opreme i slično.

"U svrhu izgradnje biciklističke staze i šetališta pored Save kroz teritoriji Brčko distrikta BiH u sklopu implementacije projekta "Program integriranog razvoja koridora rijeka Sava i Drina", koji se financira sredstvima Svjetske banke, Vlada je dala suglasnost za donamjenu korištenja glavnog Savskog obrambenog nasipa u naseljima Krepšić i Vučilovac", navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti