U Sarajevu otvoren sajam ''Malih porodičnih firmi'' s ciljem promocije domaćih proizvoda

20.10.2022. 08:13 / Izvor: Fena
Fena

Udruženje “Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH“, nakon trogodišnje pauze, jučer je na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu nastavilo tradicionalni projekt sajmova “Malih porodičnih firmi”.

Udruženje “Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH“, nakon trogodišnje pauze, jučer je na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu nastavilo tradicionalni projekt organizacije sajmova “Malih porodičnih firmi”.

Sajamska manifestacija, čiji je cilj afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda, okupila je oko 20 izlagača iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, među kojim su proizvođači meda, ljekobilja i organskih proizvoda, kao i proizvođači tekstila, nudeći širok spektar kvalitetnih proizvoda.

"S obzirom da je jesen i da su plodovi pobrani i napravljeni razni dobri proizvodi, vrijeme je da se organizuje jedan ovakav sajam, nakon pandemije covida. Tako smo i ove godine otvorili sajam 'Malih porodičnih firmi'. To su zdravi, organski proizvodi, koji se rade na tradicionalan način i ne mogu se naći u trgovinama gdje svakodnevno obavljamo kupovinu. Ovo je nešto što je ostalo u našoj tradiciji, nešto što se radi bez ikave hemije i aditiva, od organskog voća i povrća, preko prerađevina za zimnicu, meda, ljekobilja, kozmetike na prirodan način, tekstila", kazao je predsjednik Udruženja Admir Kapo za Fenu.

Navodi da su ovakvi sajmovi i slične manifestacije idealna prilika da se građani upoznaju s domaćim firmama i kvalitetom njihovih proizvoda.

"Pored promocije širi se i mreža kupaca te otvara prilika za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave. Nadam se da će građani imati priliku da vide neke korisne stvari i kupe nešto za sebe što im treba", dodao je Kapo.

Sajam se zatvara u subotu, 22. oktobra u popodnevnim satima. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti