Potpisan Protokol uz INTERBUS sporazum: Pogledajte šta to znači za bh. prijevoznička preduzeća

20.10.2022. 15:04 / Izvor: Akta.ba
interbus

Vojin Mitrović potpisaо је u Briselu sa Generalnim sekretarijatom Vijeća Evropske unije Protokol uz Sporazum o međunarodnom povremenom prijevozu putnika običnim i putničkim autobusima (INTERBUS sporazum).

U ime Bosne i Hercegovine, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović potpisaо је u Briselu sa Generalnim sekretarijatom Vijeća Evropske unije Protokol uz Sporazum o međunarodnom povremenom prijevozu putnika običnim i putničkim autobusima (INTERBUS sporazum).

"Uzimajući u obzir potrebu za daljnjim razvojem međunarodnog cestovnog prijevoza putnika, potpisivanjem Protokola uz INTERBUS sporazuma unaprijedit će razvoj povremenog međunarodnog cestovnog prijevoza putnika običnim i putničkim autobusima u Evropi, kao i u ostalim zemljama potpisnicama Sporazuma, čime će se olakšati organizacija i obavljanje prijevoza te turistička i kulturna razmjena", saopćeno je iz ministarstva.

Potpisivanjem Protokola omogućava se bh. prijevozničkim preduzećima daljnje unapređenje međunarodnog cestovnog prijevoza putnika.

 

interbus

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti