Eko-Energetika: Razvoj projekata obnovljivih izvora energije

28.06.2013. 15:41 / Izvor: eKapija.ba

Eko-Energetika temeljno je opredjeljena na zaštitu životne sredine pa radi na izradi i instalaciji isključivo ekološki prihvatljivih projekata i postrojenja.

Bosanskohercegovačka firma Eko-Energetika posvećena je razvoju projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti. Fokusirana na realnu procjenu zasnovanu na realnim podacima i ima za cilj vraćanje povjerenja investitora u ovaj sektor. Eko-Energetika je firma koja je prepoznala probleme ovog sektora i uspješno ih prevazilazi.

Svojim projektima prilazi maksimalo odgovorno i profesionalno a želja im je da kroz razne programe zapošljavanja direktno utiču i na poboljšanje života lokalne zajednice.

Eko-Energetika temeljno je opredjeljena na zaštitu životne sredine pa radi na izradi i instalaciji isključivo ekološki prihvatljivih projekata i postrojenja. Osim navedenog djeluje na povećanje energetske učinkovitosti objekata i postrojenja kako bi direktno utjecali na smanjenje potrošnje energije pa tako i smanjenje emisije štetnih gasova u atmosferu.

Kompanija Eko-Energetika d.o.o. bavi se:

  • Izradom pred-studija i studija izvodivosti u energetskom sektoru
  • Planiranjem i projektovanjem sistema
  • Istraživanjem terena i prikupljanjem hidroloških podataka
  • Profesionalno upravljanje projektima

Ovo uključuje niz aktivnosti od analize mapa, obilježavanja i ispitivanja slivnih zona i rijeka, kontrola i mjerenje protoka, geometarsko i geološko snimanje odabranih pozicija, odabir i vrsta zahvata…

Inače, obnovljiva energija je energija dobivena iz prirodnih procesa koji se konstantno obnavljaju. U svojim različitim oblicima, dobiva se direktno  iz sunca ili iz topline stvarane duboko u Zemlji. To također uključuje električnu struju i toplotu dobivenu iz izvora poput sunčeve svjetlosti, vjetra, okeana, hidroenergije, biomase i geotermalne energije te biogoriva i hidrogena dobivenog iz obnovljivih izvora.

Obnovljive izvore energije obično dijelimo u dvije kategorije: tradicionalne obnovljive izvore energije, poput biomase i hidroelektrana, te tzv. "nove obnovljive izvore energije" poput energije sunca, energije vjetra, mini hidrocentrala, geotermalne energije itd. Prema nekim novijim podjelama velike hidrocentrale zbog velikog uticaja na okolinu se više ne smatraju obnovljivim izvorima energije.

Ipak, ono što je najznačajnije je da se iz obnovljivih izvora energije danas dobiva gotovo 35% ukupne svjetske energije.

Ako:

  • Smatrate da lokacija koju posjedujete ima dobar potencijal ali ne znate odakle početi
  • Imate koncesiju na korištenje vodnog resursa ali ne znate dali se zaista radi o dobroj poslovnoj prilici
  • Imate koncesiju i znate da se radi o dobroj poslovnoj prilici ali nemate dovoljno gotovog novca za realizaciju projekta
  • Ponuđen Vam je projekat ili prilika za ulaganje i želite provjeriti kvalitet ili isplativost
  • Imate novac i želite ga dobro uložiti

obratite se firmi Eko-Energetika

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti