Pet godina Udruženja GS1 u Bosni i Hercegovini

27.06.2014. 14:14 / Izvor: eKapija.ba

Ove godine obilježava se jubilarnih pet godina postojanja Udruženja GS1 u Bosni i Hercegovini.

Udruženje GS1 je nevladina, neprofitna organizacija koja je neutralna u odnosu na poslovno okruženje, koja je korisnički orjentisana tako da pruža usluge svim preduzećima – malim, srednjim i velikim. Ove godine obilježava se jubilarnih pet godina postojanja Udruženja GS1 u Bosni i Hercegovini.

GS1 standardi su standardi koji imaju široku primjenu u različitim granama poslovanja od sljedivosti u lancu snabdijevanja preko transporta i logistike, zdravstva pa sve do elektronske razmjene podataka i upravljanja poslovnim procesima.

"Naša vizija u GS1 je svijet u kojem se stvari i informacije kreću efikasno i sigurno za dobrobit poslovanja i poboljšanje ljudskih života, svakodnevno i svuda. Naša MISIJA  je biti neutralan vođa sa ciljem osposobljavanja zajednice da razvija i primjenjuje globalne standarde pružajući alate, povjerenje i oslonac potrebne da se ostvari naša vizija", ističu iz GS1 u BiH.

Barkod je najprepoznatljiviji GS1 standard u svijetu. Svaki dan skenira se preko 5.000.000.000 bar kodova u cijelom svijetu. Samo kvalitetan bar kod znači kvalitetnu informaciju o proizvodu ili usluzi.

GS1 u BiH je registrovao preko 1.000 domaćih preduzeća i objavio njihove podatke u Međunarodnom registru bar kodova GEPIR.

Svaki dan odgovaraju na pitanja korisnika i pomažu da na brz i efikasan način primjene GS1 standarde u svom poslovanju.

Redovno informišu o najnovijim aktuelnostima u primjeni GS1 standarda kroz elektronske novosti, štampane novosti, besplatne brošure i sl.

"Vjerujemo da ćemo i u budućnosti zajedno sa vama, našim članicama graditi veću, bolju i snažniju GS1 organizaciju u Bosni i Hercegovini", poručuju iz GS1 u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti