Eko-energetika: Razvoj projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije

06.10.2014. 12:39 / Izvor: eKapija.ba
Eko-energetika: Razvoj projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije

Bosanskohercegovačka firma Ekoenergetika posvećena je razvoju projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti. Eko-Energetika fokusirana je na realnu procjenu zasnovanu na realnim podacima i ima za cilj vraćanje povjerenja investitora u ovaj sektor.

Smatrate da lokacija koju posjedujete ima dobar potencijal ali ne znate odakle početi? Imate koncesiju na korištenje vodnog resursa ali ne znate dali se zaista radi o dobroj poslovnoj prilici? Imate koncesiju i znate da se radi o dobroj poslovnoj prilici ali nemate dovoljno gotovog novca za realizaciju projekta. Ponuđen Vam je projekat ili prilika za ulaganje i želite provjeriti kvalitet ili isplativost. Imate novac i želite ga dobro uložiti.

Bosanskohercegovačka firma Eko-energetika posvećena je razvoju projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti. Eko-energetika fokusirana je na realnu procjenu zasnovanu na realnim podacima i ima za cilj vraćanje povjerenja investitora u ovaj sektor. Eko-energetika d.o.o. je firma koja je prepoznala probleme ovog sektora i uspješno ih prevazilazi.

"Našim projektima prilazimo maksimalo odgovorno i profesionalno a želja nam je da kroz razne programe zapošljavanja direktno utičemo i na poboljšanje života lokalne zajednice. Temeljno smo opredjeljeni na zaštitu životne sredine pa radimo na izradi i instalaciji isključivo ekološki prihvatljivih projekata i postrojenja. Osim navedenog djelujemo na povećenje energetske učinkovitosti objekata i postrojenja kako bi direktno utjecali na smanjenje potrošnje energije pa tako i smanjenje emisije štetnih gasova u atmosferu", ističu iz Eko-energetike.

Podsjećamo, firma Eko-energetika d.o.o. iz Sarajeva učestvovala je nedavno u projektovanju i izgradnji solarne elektrane "Domaljevac" u Domaljevcu (Posavski kanton) koja je vlasništvo domaćeg investitora firme SP Ćošković. Elektrana je snage 34,5 kW a solarno polje površine cca 1.000 m2 sadrži ukupno 138 panela pojedinačne snage 250 W poredanih u tri reda. Zajedno sa Eko-energetikom u izgradnji i isporuci opreme učestvovala je i firma Emy d.o.o. iz Zenice.

Inače, kompanija Eko-energetika d.o.o. bavi se izradom pred-studija i studija izvodivosti u energetskom sektoru, planiranjem i projektovanjem sistema, istraživanjem terena i prikupljanjem hidroloških podataka kao i profesionalno upravljanje projektima.

Ovo uključuje niz aktivnosti od analize mapa, obilježavanja i ispitivanja slivnih zona i rijeka, kontrola i mjerenje protoka, geometarsko i geološko snimanje odabranih pozicija, odabir i vrsta zahvata…

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti