BBS Sarajevo zastupnik najveće informatičke kompanije IBM za BiH

27.01.2015. 14:13 / Izvor: eKapija.ba
BBS Sarajevo zastupnik najveće informatičke kompanije IBM za BiH

BBS je dobio Certifikat ISO 9001:2000 kojim se potvrđuje da BBS primjenjuje Sistem upravljanja kvalitetom, u savjetovanju na području informacionih tehnologija...

BBS d.o.o. je firma osnovana daleke 1991. godine sa ciljem nastavka zastupanja najveće informatičke kompanije IBM-a na tržištu BiH nakon raskida ugovora IBM-a sa dotadašnjim zastupnikom firmom Intertrade - ITS Ljubljana. Taj zadatak je BBS uspješno obavio i u najtežim ratnim uvjetima te je svojim radom, tokom tog perioda, presudno doprinio da su sve velike IBM računarske instalacije bile u funkciji bez prekida. Tokom ratnog period u BiH, BBS d.o.o je imala status firme od interesa za BiH i za Okrug Sarajevo. Kao jedan od najboljih IBM-ovih regionalnih partnera BBS je višestruko odlikovana kompanija sa posebnim priznanjima za postignite uspjehe od 1998 do 2006. godine.

Imaju slijedeće ugovorene funkcije u IBM i Lenovo svijetu za BiH:

  • IBM Solution Provider za IBM Power Systems (ranije: iSeries i pSeries), System z (Mainframe), System x (xSeries), BladeCenter, Cluster servers, UNIX servers, Linux servers, POWER processor-based servers, AMD processor-based servers
  • IBM/Lenovo Distributer System p5 (pSeries), System x (xSeries), BladeCenter, Cluster servers, UNIX servers, Linux servers, POWER processor-based servers, AMD processor-based servers, Lenovo Notebooks, Lenovo Desktops, Lenovo Monitors, Lenovo Upgrades and accessories
  • IBM Service Provider System p5 (pSeries), System x (xSeries), BladeCenter, Cluster servers, UNIX servers, Linux servers, POWER processor-based servers, AMD processor-based servers, Lenovo Notebooks, Lenovo Desktops, Lenovo Monitors, Lenovo Upgrades and accessories
  • Administrator IBM carinskog skladišta rezervnih dijelova. Uz napomenu da je riječ o jedinom skladištu ovakve vrste u cijeloj BiH.

BBS je Microsoft Gold Certified Partner, te kao takav nudi svjetski prepoznatljivo rješenje Microsoft Dynamics NAV. BBS je dobio nagradu za najboljeg Microsoft Business Solutions partnera za poslovnu godinu 2005., za regiju Hrvatske i Bosne i Hercegovine na Microsoftov Partner Summit održanom 16.09.2005. godine.  

BBS je autorizirani VMware Enterprise Solution Provider. Kao Enterprise partner, BBS demonstrira visoku stručnost i ekspertizu u radu sa VMware tehnologijama, proizvodima i uslugama. BBS u svom poslovanju od 1996. godine ima stalni rast prodaje roba i usluga. Posjeduju sopstveni poslovni prostor u sastavu kojeg je smješteno i IBM carinsko skladište rezervnih dijelova.

U BBS-u je 25 stalno uposlenih od kojih je većina sa visokim obrazovanjem kao i dodatnim IBM, Lenovo, Microsoft ili HP tehničkim, servisnim ili marketing certifikacijama. BBS servisni (post-sales) odjel je u mogućnosti otkloniti i najkomplikovanije tehničke probleme vezane za instalacije, podršku u IT-u. Svi uposlenici iz BBS servisnog (post-sales) odjela posjeduju iskustvo i provjerena znanja sa održavanjem IBM HW i SW, Lenovo, HP, Lexmark prozvodnog programa, o čemu svjedoče i brojni zadovoljni partneri.

BBS je dobio Certifikat ISO 9001:2000 kojim se potvrđuje da BBS primjenjuje Sistem upravljanja kvalitetom, u savjetovanju na području informacionih tehnologija, projektovanju, isporuci, implementaciji, nadzoru i održavanju informacionih sistema.

Misija BBS-a je da poslovne partnere učine zadovoljnijim, konkurentnijim i efikasnijim. BBS je tržišni lider u pružanju kompletne informatičke usluge.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti