Kompanija Atlas Copco dobila nagradu za sisteme za pritezanje MicroTorque

20.04.2015. 16:21 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija Atlas Copco dobila nagradu za sisteme za pritezanje MicroTorque

Atlas Copco, vodeća kompanija u oblasti pružanja rješenja za održivu produktivnost, osvojila je tri prestižne nagrade Red Dot za dizajn za svoje izuzetno precizne sisteme odvijača.

Atlas Copco, vodeća kompanija u oblasti pružanja rješenja za održivu produktivnost, osvojila je tri prestižne nagrade Red Dot za dizajn za svoje izuzetno precizne sisteme odvijača. Tim proizvodima se unapređuje ergonomija i povećava produktivnost proizvođača, posebno u industriji elektronike.

Kompanija Atlas Copco je osvojila dvije nagrade za inovativne sisteme odvijača QMC 21 i QMC 41, koji se koriste za postavljanje mikro vijaka u primjenama u proizvodnji malih elektronskih uređaja. Novim dizajnom i izborom materijala težina je smanjena za polovinu u poređenju s prethodnicima, čime se povećava brzina sastavljanja i smanjuje potreba za održavanjem.

Atlas Copco je osvojio nagradu i za sistem kontrolera MT Focus 6000, kojim se olakšava pritezanje mikro vijaka tokom sastavljanja elektronske opreme i postavljaju novi standardi u pogledu veličine i iskoristivosti.

"Izuzetno nam je drago što smo osvojili nagrade jer se njima prepoznaje veliki trud koji ulažemo u dizajniranje proizvoda na način da oni unapređuju produktivnost naših klijenata i omogućavaju operaterima maksimalni komfor i sigurnost", rekao je Mats Rahmström, predsjednik poslovnog ogranka kompanije Atlas Copco za industrijsku tehniku.

Kompanija Atlas Copco je i ranije osvajala nagradu Red Dot, a posljednji put 2013. godine za električni uređaj za matice Tensor ETT-STR, rješenje za pritezanje kojim se produktivnost, ergonomija i kvalitet podižu na sasvim novi nivo.

Atlas Copco je vodeća svjetska kompanija za pružanje održivih rješenja za povećanje produktivnosti. Grupa pruža usluge klijentima ponudom inovativnih kompresora, vakuumskih rješenja i sistema za tretiranje zraka, građevinske i rudarske opreme, električnih alata i sistema za sklapanje. Atlas Copco razvija proizvode i usluge okrenute produktivnosti, energetskoj efikasnosti, sigurnosti i ergonomiji. Kompanija je osnovana 1873. godine i ima sjedište u Štokholmu, s globalnim prisustvom u više od 180 zemalja. U 2014. godini, kompanija Atlas Copco je imala prihod od 94 milijarde SEK (10,3 milijardi EUR) i više od 44.000 zaposlenih.

Poslovni ogranak kompanije Atlas Copco za industrijsku tehniku obezbjeđuje industrijske električne alate i sisteme, industrijska rješenja za sklapanje, proizvode za osiguravanje kvaliteta, softver i servisne usluge kroz globalnu mrežu. Ovo poslovno područje uvodi inovacije za održivu produktivnost za klijente u automobilskoj i opštoj industriji, održavanju te u oblasti servisiranja vozila. Glavne jedinice za razvoj proizvoda i proizvodnju nalaze se u Švedskoj, Njemačkoj, SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj i Japanu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti