Za realizaciju vaših ideja, oslonite se na Zavod za izgradnju

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za realizaciju vaših ideja, oslonite se na Zavod za izgradnju

Zavod za izgradnju a.d. Banja Luka je najvažnija referentna arhitektonsko-građevinarska kuća u Republici Srpskoj. Najveći broj poslova u arhitekturi i građevinarstvu Republike Srpske danas počinje ili završava u Zavodu.

21.04.2015. 14:43 / Izvor: eKapija.ba

Zavod za izgradnju a.d. Banja Luka je najvažnija referentna arhitektonsko-građevinarska kuća u Republici Srpskoj. Najveći broj poslova u arhitekturi i građevinarstvu Republike Srpske danas počinje ili završava u Zavodu.

Zavod je, tokom više od četrdeset pet godina rada, gradeći znanja i iskustva, izgradio i svoju postojanost, ugled i visoku stručnost u građevinarstvu, arhitekturi, prostornom uređenju, kao i drugim stručnim i naučnim  djelatnostima graditeljstva. Zavod je tako postao vodeća projektantska, savjetodavna, naučna, istraživačka i razvojna kuća u graditeljstvu u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Budućnost Zavoda podrazumijeva kompletna rješenja u pružanju graditeljskih i drugih usluga, poput investicionog savjetodavstva, investicionog rukovođenja, rukovođenja građevinskim projektima, stručnog savjetodavstva, te izrade i ocjene studija i projekata.

Zavod je izveo najveći broj kapitalnih i infrastrukturnih objekata za Grad Banju Luku, od ideje do upotrebne dozvole. Isto tako, imaju ogromno iskustvo u rješavanju imovinsko-pravnih poslova sa geodetskim poslovima, kao i sa imovinskim uređenjem lokacija za investitore.

Zavod nudi zaista širok izbor usluga i rješenja. Ono po čemu su najpoznatiji svakako su njihove stručne usluge, poput projektovanja, stručnog nadzora u izgradnji objekata, tehničkih prijema, prostornog planiranja, imovinsko-pravnih poslova, revizije projektne dokumentacije i geodetskih poslova.

Međutim, Zavod radi mnogo više od toga. Njihova kompletna rješenja podrazumijevaju investiciono savjetodavstvo, investiciono rukovođenje, rukovođenje cjelokupnim investicionim i građevinskim projektima, stručno savjetodavstvo, te izradu i ocjenu građevinskih i investicionih studija.

Konačno, bave se i naučno-istraživačkim radom, naučno-stručnim izdavaštvom i organizacijom naučnih i stručnih skupova, predavanja i prezentacija iz novih tehnologija, materijala i metoda građenja u građevinarstvu.

Zavod je tradicionalno i gradska ustanova koja Banjolučanima pruža usluge u vezi sa održavanjem zgrada, kao i otkupom i prodajom stanova i nekretnina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti