Heko: Skladištenje i prerada jagodastog voća, šumskih plodova i gljiva

05.05.2015. 10:55 / Izvor: eKapija.ba
Heko: Skladištenje i prerada jagodastog voća, šumskih plodova i gljiva

Posljednja karika u lancu aktivnosti Reprocentra jagodastog voća H&H Fruit je segmentu otkupa, prerade i skladištenja svih vrsta jagodastog voća i šumskih plodova, te gljiva.

Posljednja karika u lancu aktivnosti Reprocentra jagodastog voća H&H Fruit je segmentu otkupa, prerade i skladištenja svih vrsta jagodastog voća i šumskih plodova, te gljiva. Tako svim kupcima, odnosno proizvođačima jagodastog voća, koji u Reprocentru jagodastog voća H&H Fruit  kupe sadni materijal pored stručne i tehničke pomoći nude zagarantovan otkup svih proizvedenih količina.

Sirovinska baza na terenu se sakuplja i dovozi vlastitim vozilima do hladnjače gdje se na prijemnoj rampi vrši vaganje i klasiranje robe. Nakon toga, ista ulazi u proces smrzavanja, a potom skladištenja, i konačno kalibriranja za pakovanje u finalni proizvod.

U okviru ovog segmenta Heko d.o.o. posjeduje certifikat za organski proizvod kojim se označava sva sirovinska baza iz prirodnih populacija, zatim ISO 9001 i HACCAP.

Na izvoznom tržištu prisutni su sa finalnim proizvodima, odnosno smrznutim plodovima porijeklom iz konvencionalne i organske produkcije i to:

a) organski: divlja borovnica, brusnica, malina, jagoda, kupina, jabuka i kruška, crveni i bijeli glog, šipurak, drijenak, trnjina, crni i bijeli dud, te smrekina boba, kao i gljive vrganj i lisičarka

b) konvencionalni: malina, kupina, ribizle, jagoda, borovnica, aronija.

GARANCIJA: svi u Reprocentru jagodastog voća H& amp; amp; HFruit nastoje za Vas obezbjediti najveći mogućni kvalitet u pogledu zdravstvene ispravnosti zamrznutih plodova jagodastog voća na tržištu danas. Nude Vam od organskog do konvencionalnog proizvoda certificiranog po najstrožijim standardima. Adekvatnim vlastitim vozilima dostavljaju finalni proizvod na domaće tržište, a za izvoz u saradnji sa špediterskim kompanijama. Finalni proizvod iz ovog segmenta Reprocentra do Vas dolazi na vrijeme.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti