Predstavljena UMiD online platforma

13.07.2015. 09:53 / Izvor: Akta.ba
Predstavljena UMiD online platforma

UMiD obuka do sada je provedena 11 puta u učioničkoj verziji i sastoji se od 12 kurseva. Zbog velikog interesa mladih obuka je postala dostupna i u online verziji.

U prostorijama SOS Dječijeg sela BiH održana je konferencija UMiD (Uči, Misli i Djeluj!) online gdje je predstavljena UMiD online platforma za mlade. Konferenciju UMiD online organizovali su Udruženje mladih „Nautilus“, uz podršku SOS Dječijih sela BiH, a u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT. Konferenciju je otvorila Lejla Čišić - Savović, nacionalna direktorica za razvoj programa SOS Dječijih sela BiH. “Meni je drago što se ovako važan događaj održava upravo u prostorijama našeg sevisa za mlade, u okviru kojeg se nalazi i UMiD online centar iz kojeg će mladi moći pohađati obuku” – dodala je. Zadovoljstvo zbog dobrog odziva mladih iskazao je i Milan Todorović, predsjednik Udruženja mladih “Nautilus”. “Mi smo jako mlado udruženje, postojimo godinu dana. Sretni smo što su nam partneri iz Instituta za razvoj mladih KULT ukazali povjerenje da skupa radimo na ovako važnom projektu kao što je neformalno obrazovanje mladih.”

UMiD obuka do sada je provedena 11 puta u  učioničkoj verziji i sastoji se od 12 kurseva. Zbog velikog interesa mladih, tvrde iz Instituta za razvoj mladih KULT, obuka je postala dostupna i u online verziji.

„Želja nam je da obuku uspješno završi veliki broj mladih ljudi. Do sada je u učioničkoj verziji kroz UMiD obuku prošlo 300 mladih ljudi. Cilj je da svi oni steknu dodatna znanja i vještine i da u budućnosti budu bolji. Nakon uspješnog završetka obuke, mladi će postati omladinski lideri i liderice koji će, na neki način, biti spona između drugih mladih u svojoj lokalnoj zajednici i vlasti“ – istakla je Mirela Ajanović iz Instituta za razvoj mladih KULT. Dodala je da je obuka potpuno besplatna i da joj se može pristupiti na www.obuka.ba. Idego je u okviru ovog projekta pružio konsultantsku i tehničku podršku te pripremio e-learning platformu i kurseve.  

Regionalna UMiD online konferencija već je održana u Velikoj Kladuši, a iz Instituta za razvoj mladih KULT najavljuju još dvije, u Jablanici 21. jula i u Srebrenici 23. jula.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti