Nove funkcije za Atlas Copco FlexiROC T15 R

31.12.2015. 11:19 / Izvor: Akta.ba

Kompaktna i izuzetno svestrana bušaća garnitura FlexiROC T15 R kompanije Atlas Copco nedavno je unaprijeđena novim funkcijama koje je čine još korisnijom u raznovrsnim područjima primjene.

Kompaktna i izuzetno svestrana bušaća garnitura FlexiROC T15 R kompanije Atlas Copco nedavno je unaprijeđena novim funkcijama koje je čine još korisnijom u raznovrsnim područjima primjene.

FlexiROC T15R

Možda jeste malena, ali bušaća garnitura FlexiROC T15 R kompanije Atlas Copco s pogonom na četiri točka ostvaruje odlične rezultate još od predstavljanja 2008. godine. Sada je unaprijeđena nizom poboljšanja koja je čine korisnijom i efikasnijom nego ikada.

Dizajnirana za bušenje bušotina prečnika 27–51 mm, bušilica FlexiROC T15 R predstavlja ključni dio opreme na gradilištu prilikom izgradnje, vađenja ukrasnog kamena kao i kod drugih zahtjevnih zadataka kao što su ugradnja sidara i razbijanje stijena.

Nove funkcije obuhvataju produženi lafet od 3,66 m (12 stopa), robusnu stopu za oslanjanje, motor Cummins 2,8 koji zadovoljava standard Tier 4 Final te sklop za daljinsko upravljanje koji koristi Bluetooth radio na frekvenciji 2,4 Hz.

Bušilica ima dugačak domet grane od 4500 mm dok sistem okretanja lafete od 360 stepeni omogućava bušenje rupa u praktično svim položajima. I ne samo to, bušilica se za svega nekoliko minuta može podesitii za horizontalno ili vertikalno bušenje.

Sistem kontrole automatski podešava brzinu udara i posmaka proporcionalno obrtnom momentu rotiranja što omogućava veću produktivnost i bušenje bez zastoja čak i u mekanim stijenskim formacijama.

Zahvaljujući naprednom hidrauličnom bušaćem čekiću iz serije COP 1020, odličnim karakteristikama pri kretanju i pozicioniranju te potpornim nogama, može se koristiti na grubom terenu i lokacijama kojima je obično veoma teško pristupiti.

Dodatna prednost je u tome što se potrošnja goriva može svesti na minimum jer se obrtaji motora mogu podešavati putem sistema za daljinsko upravljanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti