ISUZU Citiport autobus godine u Bosni i Hercegovini!

27.02.2016. 19:39 / Izvor: Akta.ba

ISUZU CITIPORT je idealno rješenje za gradski prevoz. Autobus nudi udobno i sigurno putovanje svojim putnicima zahvaljujući prostranoj i svijetloj unutrašnjosti.

U organizaciji AUTO Media Group u Sarajevu je održan sedamnaesti „Izbor automobila godine“ u Bosni i Hercegovini. Završna manifestacija organizirana je u Cinema Cityu, gdje su osim automobila, svoje mjesto pronašle i ostale kategorije vezane za autobranšu. Tako se ponovo i birao autobus godine, a ove godine kandidati su bili: HIGER E Serie, ISUZU Citiport, Scania Interlink i TAM-Durabus Vive.

Tutulu BHBUS16 ponio je ISUZU Citiport, koji je ove godine oborio rekord po broju bodova i konkurenciju je ostavio daleko iza sebe. Rezultate glasanja možete vidjeti na linku: http://auto.ba/static/style/articles/pdf/7qX3_bus_tabla.pdf

ISUZU CITIPORT je idealno rješenje za gradski prevoz. Autobus nudi udobno i sigurno putovanje svojim putnicima zahvaljujući prostranoj i svijetloj unutrašnjosti. Citiport ima i atraktivan vanjski izgled zahvaljujući svom izvanrednom i unikatnom dizajnu. Ovaj autobus je najmlađi član Isuzu porodice, ali ujedno i najveći sa svojom dužinom od 12 metara. Niskopodna konstrukcija i gotovo idealno ravan pod omogućavaju lak i komforan prevoz svim putnicima sa invaliditetom.

Ukupan kapacitet vozila je 103 putnika. Dodatak sigurnosti i komforu su i trostruki vertikalni rukohvati na više mjesta u unutrašnjosti vozila. Ovo rješenje se po prvi put vidi ne samo u ovom, već i uopšte među vozilima za gradski prevoz, čime Isuzu uvodi nove standarde u gradskom prevozu. Citiport omogućava i najviši nivo komfora za vozača, koji je ogradom odvojen od putničkog prostora, a tabla sa instrumentima predstavlja jedno od najsavremenijih rješenja ove vrste u autobuskoj industriji. O pogonu ovog autobusa se brine sedmolitarski Cumminsov Euro 6 motor, uparen sa ZF-ovim šestobrzinskim automatskim mjenjačem.

Novi lider u gradskom saobraćaju je stigao!

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti