Nipex d.o.o.: Veliki izbor ljetnih guma uz besplatnu montažu i balansiranje

21.04.2016. 13:16 / Izvor: Akta.ba
Nipex d.o.o.: Veliki izbor ljetnih guma uz besplatnu montažu i balansiranje

Nipex d.o.o. je i ovaj put za Vas pripremio bogatu ponudu uz najbolji omjer uloženog-dobivenog

Trenutno ne postoje zakoni koji bi zahtjevali od učesnika u saobraćaju da ljeti voze na ljetnim gumama, što ne znači da to nije ispravno i isplativo na više načina. Kao prvo, ljetne gume imaju značajno kraći zaustavni put kada je temperatura iznad 7°C, troše manje goriva od zimskih guma, manje se troše i habaju na visokim temperaturama.

Koristeći zimske gume u ljetnim uslovima na putu one gube svoja osnovna svojstva pa će njihovo ponašanje u sljedećoj zimskoj sezoni (ukoliko se budu koristile preko ljeta) biti značajno umanjeno. Ljetne gume projektirane su tako da najbolji učinak imaju na temperaturama iznad 7 °C.

Ovisno o državi u kojoj boravite, "prebacite" se na ljetne gume: Koristite li zimske gume tokom hladnijih mjeseci, ne zaboravite ih zamijeniti ljetnim kompletom čim temperatura bude konstantno iznad 10° C. Gume specifične za ljeto obično imaju mekšu gumenu smjesu za optimalnu upravljivost i vuču, kako u mokrim tako i u suhim uvjetima. Međutim, kada temperatura padne ispod 7 °C, ta ista smjesa ljetne gume čini manje pogodnima.

Razmotrite upotrebu ljetnih guma ukoliko:

- cijenite optimalnu upravljivost i izdržljivost u toplijim uslovima vožnje.

- već imate komplet namjenskih zimskih guma.

- temperature u vašoj okolini obično ostaju iznad 7 °C tokom cijele godine s blagim zimskim uslovima.

- Nipex d.o.o. je i ovaj put za Vas pripremio bogatu ponudu uz najbolji omjer uloženog-dobivenog

- Aluminijske felge

- Besplatna montaža i balansiranje

- Hotel guma

- Savjeti stručnog osoblja

- Izuzetno povoljne cijene

- Kvalitet i sigurnost 


Osim navedenih usluga Nipex d.o.o. nudi i skladištenje Vaših guma i točkova po propisanim pravilima proizvođača. Sa Nipexom možete biti sigurni da će i u novoj sezoni sve biti savršeno ispravno i spremno za sve izazove koje nosi to godišnje doba. Pri tome dobijate dodatni slobodni prostor u Vašem podrumu ili garaži. Sa najmodernijom opremom za zamjenu guma, u vrlo kratkom roku u Nipexu će (de)montirati Vaše točkove/gume. Balansiranje se pri tome podrazumijeva, kako bi Vam osigurali najviši stepen udobnosti i komfora vožnje.

Za sve navedeno je Vaš ovlašteni Volkswagen partner formirao vrlo primamljivu cijenu, a ukoliko to želite i pranje Vaših guma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti