ACO nakon 40 godina ulaganja ponovo podiže ljestvicu na najvišu razinu

10.06.2016. 14:15 / Izvor: Akta.ba

Tvrtka ACO nakon 40 godina kontinuiranog ulaganja u razvoj kanala za linijsku odvodnju opet podiže ljestvicu na najvišu razinu.

Kompanija ACO nakon 40 godina kontinuiranog ulaganja u razvoj kanala za linijsku odvodnju opet podiže ljestvicu na najvišu razinu.

Naime, postoji ozbiljan problem mogućeg zagađenja podzemnih voda uslijed ispiranja opasnih tvari sa saobraćajnih i drugih površina (teški metali, prašina sa saobraćajnica, benzini, ulja, sitni elementi auto guma i sl.).

"Suočeni sa tom činjenicom, naš stručni tim ponudio je inovativno rješenje za apsolutnu vodonepropusnost spoja korištenjem gumene brtve integrisane u tijelo kanala", ističu iz kompanije ACO.

Tržištu je ovih dana predstavljen ACO Drain Multiline SEALin, kanal svijetle širine 100 mm, karakterističnog V - presjeka, koji se proizvodi u četiri građevinske visine te u dužinama od 100 i 50 cm. EPDM brtva tvornički je integrisana u tijelo kanala i osigurava apsolutnu vodonepropusnost spoja.

ACO Drain Multiline SEALin je moguće kombinovati sa svim rešetkama iz Multiline programa klase nosivosti do D 400/ E 600.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti