Novi način registracije radnog vremena: Android time terminal!

06.09.2016. 14:06 / Izvor: Akta.ba
Novi način registracije radnog vremena: Android time terminal!

Špica ATT (Android Time Terminal) je aplikacija za pametni telefon koja svaki Android uređaj koji ima NFC čitač pretvara u terminal za bilježenje radnog vremena.

Špica slijedi nove oblike poslovanja i rada, kako bi omogućili alternativu situacijama u kojoj nije moguće koristiti terminal za registraciju, razvili su aplikaciju za Android pametne telefone (Spica ATT) koja korisnicima omogućava da svoje radno vrijeme registriraju tako da prislone karticu na Android pametni telefon koji podržava NFC tehnologiju.

Poduzeće se može opskrbiti s bilo kojim Android pametnim telefonom koji podržava čitanje NFC kartica i tako omogućiti svojim korisnicima bilježenje radnog vremena.

Android platforma donijela je neke zanimljive mogućnosti na području bilježenja radnog vremena. Uz sve veći broj Android uređaja, koji mogu čitati pametne kartice putem NFC (Near Field Communication) tehnologije (kao stoje Mifare Classic), do toga, da takav Android uređaj postane terminal nedostaje još samo prikladna aplikacija.

Špica ATT (Android Time Terminal) je upravo to - aplikacija za pametni telefon koja svaki Android uređaj koji ima NFC čitač pretvara u terminal za bilježenje radnog vremena. Špica ATT podržava standardne funkcije za bilježenje vremena i može se koristiti od Time&Space verzije 10.

lako ATT može svaki Android s NFC-om pretvoriti u terminal, postoje i neki dodatni zahtjevi kako bi sam uređaj bio prikladan za bilježenje radnog vremena:

  • Mora biti robusan i pouzdan, napravljen za profesionalno korištenje
  • Mora biti zaštićen od neovlaštenog korištenja
  • Mora imati mogućnost udaljenog upravljanja

Sve ove zahtjeve zadovoljava pažljivo izabran uređaj MATT.

Upoznajte prenosivi terminal MATT:

Managed Android Time Terminal, ili skraćeno MATT, kompaktan je i prenosiv Android uređaj s ugrađenim NFC čitačem koji omogućava čitanje NFC kompatibilnih kartica. MATT ima tvornički ugrađenu Špica ATT aplikaciju i osobito je interesantan u dvije situacije:

❖      MATT nudi vrlo ekonomično rješenje za velik broj odvojenih lokacija kao što su trgovine ili uredi s malim brojem zaposlenih.

❖      MATT je odlično rješenje za privremena ili pokretna mjesta rada, pogodan je za gradilišta, plantaže ili, na primjer, sječu drva.

Kao što ime implicira, MATT je uređaj koji je predviđen za udaljeno upravljanje. Osnovno upravljanje (početno namiještanje, funkcionalne i servisne nadogradnje) izvodi Špica, online i besplatno. Svakodnevnu uporabu i korisnička podešavanja omogućava Time&Space softver.

MATT se temelji na specijaliziranoj strojnoj platformi koju je dizajnirao i proizvodi Famoco 

Sve o aplikaciji, kao i preporučenim uređajima za njezino korištenje pogledajte u brošuri Spica ATT ili kontaktirajte Špica systems.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti